Bemutatták Ferenc pápának az amazóniai úszó kórház modelljét

2018. november 8. csütörtök 15:49

November 5-én, hétfőn délelőtt Ferenc pápa a Vatikánban kihallgatáson fogadta a brazil Bernardo Bahlmannt, Obidos ferences püspökét, aki bemutatta a Szentatyának az úszó kórház tervét és modelljét. A hajón kialakított kórház a brazíliai Pará állam folyóin működik majd.

A brazil püspökkel együtt jelen volt az audiencián két ferences szerzetes is, Francisco Belotti és Afonso Lamberti Obici. A Ferenc pápa nevét viselő úszó kórház projektjét egy rövid videóval és a hajó kis modelljével mutatták be. 

Merész vállalkozásnak nevezte Bahlmann püspök az úszó kórházat, amely Pará állam területén mintegy ezer kilométeres utat jár majd be, hogy orvosi ellátást biztosítson közel ezer lakóközösségnek és tizenkét településnek a folyó mentén, összesen mintegy 700 ezer embernek.

A kihallgatás végén Ferenc pápa videoüzenetben köszöntötte Amazónia népét: „Szívből jövő üdvözletemet küldöm Amazónia minden lakójának és népének. Nagy szeretettel köszöntelek benneteket, akik aggódtok a földért, szeretitek a földet, a környezetet és Istent. Haladjunk előre! Mindenkit üdvözlök, aki az úszó hajó létrehozásáért dolgozik, ami nagyon sok jót tesz majd hosszú útja során számos népnek. Imádkozom értetek, és imádkozzatok ti is értem. Az Úr áldjon meg benneteket.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
a-szexualitasban-kifejezodo-szeretet-meltosaga-es-szepsege-cupich-biboros-eloadasa-dublinban
A szexualitásban kifejeződő szeretet méltósága és szépsége – Cupich bíboros előadása Dublinban

Augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Sorozatunkban ezúttal Blase Cupich bíboros, chicagói érsek előadását összegezzük, aki a házastársi szeretet testi dimenziójáról beszélt és vezetett beszélgetést augusztus 23-án.

19:58
az-iraki-szir-keresztenyek-beke-es-remeny-emberei-eloadas-pazmanyon
Az iraki szír keresztények a béke és a remény emberei – Előadás a Pázmányon

„Az iraki kereszténység helyzete az Iszlám Állam után” címmel Yohanna Petros Mouche moszuli szír katolikus érsek és Nicodemus Daoud Matti Sharaf moszuli szír ortodox érsek tartott előadást november 14-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.

15:04