Berlinben tilos Bibliát osztani az iskolákban

2012. november 21. szerda, 16:35

A Biblia terjesztését a berlini szenátus nevelési, ifjúsági és tudományos osztálya tiltotta be egy 2011-es rendelet alapján, amely tiltja „az ideológiai, vallási vagy politikai jellegű reklámtevékenységet állami tulajdonú helyszíneken.”

A Nemzetközi Gedeon Társulat, amely ingyenesen terjeszt zsebkönyv méretű bibliákat – elsősorban iskolákban, kórházakban, szállodákban és orvosi rendelőkben –, figyelmen kívül hagyta az állami rendelkezést, ezért az oktatási minisztérium eltiltotta attól, hogy a berlini állami iskolákban bibliákat osszon.   

2004-ben Klaus Böger (SPD) oktatási szenátor kifejezetten megköszönte a Gedeon Társulat tevékenységét, mondván, reményei szerint a Biblia terjesztése „a fiatalok tudásának gazdagításával hozzájárul nyugati kultúránk örökségéhez”.

A szenátushoz írt válaszlevelében Johannes Wendel, a Gedeon Társulat németországi elnöke rámutatott, hogy a zsebbibliák sem egyházakat, sem a nemzetközi Gedeon Társulatot nem reklámozzák. Wendel a döntés újragondolására és a tiltás visszavonására kérte a nevelési hatóságot – írja a Vatican Insider.

Magyar Kurír

(mk)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

2019. február 16. szombat
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

2019. február 16. szombat