Berlinben tilos Bibliát osztani az iskolákban

2012. november 21., szerda | 16:35

A Biblia terjesztését a berlini szenátus nevelési, ifjúsági és tudományos osztálya tiltotta be egy 2011-es rendelet alapján, amely tiltja „az ideológiai, vallási vagy politikai jellegű reklámtevékenységet állami tulajdonú helyszíneken.”

A Nemzetközi Gedeon Társulat, amely ingyenesen terjeszt zsebkönyv méretű bibliákat – elsősorban iskolákban, kórházakban, szállodákban és orvosi rendelőkben –, figyelmen kívül hagyta az állami rendelkezést, ezért az oktatási minisztérium eltiltotta attól, hogy a berlini állami iskolákban bibliákat osszon.   

2004-ben Klaus Böger (SPD) oktatási szenátor kifejezetten megköszönte a Gedeon Társulat tevékenységét, mondván, reményei szerint a Biblia terjesztése „a fiatalok tudásának gazdagításával hozzájárul nyugati kultúránk örökségéhez”.

A szenátushoz írt válaszlevelében Johannes Wendel, a Gedeon Társulat németországi elnöke rámutatott, hogy a zsebbibliák sem egyházakat, sem a nemzetközi Gedeon Társulatot nem reklámozzák. Wendel a döntés újragondolására és a tiltás visszavonására kérte a nevelési hatóságot – írja a Vatican Insider.

Magyar Kurír

(mk)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

2019. április 22., hétfő
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

2019. április 22., hétfő