Boldog Bogdánffy Szilárd püspökre emlékeztek szülőfalujában

2018. október 10. szerda 09:53

Hagyományosan október első vasárnapján emlékeznek a vértanúhalált halt Boldog Bogdánffy Szilárd püspökre szülőfalujában, a délvidéki Feketetón. Idén október 7-én gyűltek össze a helyiek és a zarándokok.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepségen számos hívő vett részt Észak- és Közép-Bánátból lelkipásztoraikkal együtt. A zarándokok számára a program a rózsafüzér elimádkozásával kezdődött, melyet Sóti János jezsuita vezetett, majd a padéi bérmálkozásra készülők ismertették Boldog Bogdánffy Szilárd életét Micsik Béla hitoktató vezetésével.

Az ünnepi szentmisét Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök mutatta be Fiser János általános helynökkel, padéi plébánossal; a házigazda, Hajdú Sándor csókai plébánossal; Koncz Tibor nagykikindai esperes-plébánossal; Mellár József törökbecsei esperes-plébánossal; Sóti János SJ törökkanizsai plébánossal; Szemerédi Pál magyarcsernyei plébánossal; Halmai János törökbecsei káplánnal és a falu szülötteivel, Masa Tamás atyával és Király Tibor kisoroszi plébánossal, aki a szentmise szónoka is volt.

Király Tibor homíliájában az imádságos életre, az ima mindent legyőző erejére hívta fel a zarándokok figyelmét.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
esztergomi-papnovendekek-kulonleges-ajandekkal-segitenek-varakozasban
Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.

2018. december 13. csütörtök
buda-sziveben-emeltek-szobrot-boldog-brenner-janos-vertanunak
Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János vértanúnak

A Szombathelyi Egyházmegye és a Brenner János Emlékhely Alapítvány szervezésében december 13-án Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta Boldog Brenner János vértanú szobrát Budapesten, a Szentimrevárosban.

2018. december 13. csütörtök