Boldog Bogdánffy Szilárd püspökre emlékeztek szülőfalujában

2018. október 10. szerda, 09:53

Hagyományosan október első vasárnapján emlékeznek a vértanúhalált halt Boldog Bogdánffy Szilárd püspökre szülőfalujában, a délvidéki Feketetón. Idén október 7-én gyűltek össze a helyiek és a zarándokok.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepségen számos hívő vett részt Észak- és Közép-Bánátból lelkipásztoraikkal együtt. A zarándokok számára a program a rózsafüzér elimádkozásával kezdődött, melyet Sóti János jezsuita vezetett, majd a padéi bérmálkozásra készülők ismertették Boldog Bogdánffy Szilárd életét Micsik Béla hitoktató vezetésével.

Az ünnepi szentmisét Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök mutatta be Fiser János általános helynökkel, padéi plébánossal; a házigazda, Hajdú Sándor csókai plébánossal; Koncz Tibor nagykikindai esperes-plébánossal; Mellár József törökbecsei esperes-plébánossal; Sóti János SJ törökkanizsai plébánossal; Szemerédi Pál magyarcsernyei plébánossal; Halmai János törökbecsei káplánnal és a falu szülötteivel, Masa Tamás atyával és Király Tibor kisoroszi plébánossal, aki a szentmise szónoka is volt.

Király Tibor homíliájában az imádságos életre, az ima mindent legyőző erejére hívta fel a zarándokok figyelmét.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-jezus-segit-hogy-kigyogyuljunk-kronikus-rovidlatasbol2
Ferenc pápa: Jézus segít, hogy kigyógyuljunk a krónikus rövidlátásból

Február 17-én a délben a Szentatya Jézus boldogmondásairól és az úgynevezett „jaj-mondásairól” elmélkedett. Rámutatott: a szenvedők nem azért boldogok, mert szenvednek, hanem mert Jézus szabadulást hoz nekik.

19:29
voltal-mar-szerelmes-csaladoran-boldogsag-nyomaban
Voltál már szerelmes? – Családórán a boldogság nyomában

A családi életet, házasságot, párkapcsolatot, gyereknevelést a középpontba állító konferenciára hívták az érdeklődőket február 15-én Kecskemétre. A házasság hetéhez kapcsolódva a Családi Életre Nevelés programját mutatta be a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület.

15:02