Celldömölk díszpolgára lett Várszegi Asztrik

Hazai – 2019. január 15., kedd | 17:35

Január 12-én ünnepelte Celldömölk városi rangra emelésének 40. évfordulóját. A jubileum alkalmából díszpolgári címet adományoztak Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi főapátnak.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az ünnepség a Nagyboldogasszony-templomban tartott szentmisével kezdődött. A szentmise főcelebránsa Székely János szombathelyi megyéspüspök volt, a szentbeszédet Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi főapát mondta.

Az évforduló megünneplése a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében folytatódott. Fehér László polgármester beszédében emlékeztetett, Celldömölkön minden adottság megvan ahhoz, hogy Magyarország és az Európai Unió közösségében a lehetőségeit kiaknázó kisváros lehessen.

Az ünnepi rendezvényen vehette át Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi főapát a Celldömölk városa által számára adományozott díszpolgári címet. A laudációban nagy hangsúlyt kapott az a közreműködés, amelynek révén a helyi bencés kolostor sorsa megnyugtatóan rendeződött; az ellentételezésből pedig fölépülhetett a modern városháza Celldömölkön.

Forrás: Vaol.hu/Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Benkő Sándor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria