A dialízisre szorulókat segíti a Nagybecskereki Egyházmegyei Karitász

Külhoni – 2017. szeptember 15., péntek | 9:47

A németországi karitászszervezet pályázatának köszönhetően a Nagybecskereki Egyházmegyei Karitász augusztus végén kisebb összegű támogatást nyújtott a nagybecskereki kórháznak.

Néhány hónappal ezelőtt a németországi Caritas célirányos pályázatot írt ki a közép- és kelet-európai országokban működő olyan civil szervezetek és egészségügyi intézmények támogatására, amelyek a dialízisre járó betegek mindennapi életét segítik.

A Nagybecskereki Egyházmegyei Karitász – főleg a közismert házigondozási szolgálata révén – már több éve igyekszik a dialízisre járó betegek segítségére lenni és a betegségükből eredő gondjaikat enyhíteni.

A szeretetszolgálat kapcsolatban van nemcsak a betegekkel és családtagjaikkal, hanem a nagybecskereki kórház orvosaival, ápolóival is, és ismeri az intézmény hemodialízis osztályának gondjait, felszereltségének hiányosságát, munkaeszközök iránti szükségleteit.

Az említett pályázati lehetőség éppen a legjobbkor adódott. A támogatásból a hemodialízis osztály főorvosával és nővéreivel előzetesen egyeztetve a legszükségesebb felszerelést, egy digitális mérlegszéket, amellyel a dialízis előtt és után a beteg testsúlya mérhető, valamint harminc darab ágytakarót vásároltak. A digitális mérlegszéket és takarókat, amelyek összértéke 146 160 dinár (mintegy 378 ezer forint), augusztus 28-án adta át a hemodialízis osztály főorvosának, Gordana Kozlovačkinak Halmai Tibor, a Nagybecskereki Egyházmegyei Karitász igazgatója.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria