Egy daganatos beteg olasz asszonyt hívott fel a pápa

2018. március 12. hétfő 18:31

Nagy meglepetés érte Nunzia Matterát, az Ischia szigetén, Casamicciolában élő daganatos beteg asszonyt, aki elkötelezetten segíti a szegényeket, ugyanis maga Ferenc pápa hívta fel telefonon.

Nunzia Matterával, a casamicciolai élelmiszerüzlet-lánc igazgatójával, aki daganatos betegséggel küzd – és arról ismert a Nápoly közelében fekvő szigeten, hogy támogatja a legszegényebbeket –, néhány perces telefonbeszélgetést folytatott a Szentatya. Ferenc pápa elmondta neki, hogy Pietro Lagnese ischiai püspöktől hallott róla.

Az asszony azt kérte a Szentatyától, hogy foglalja imáiba Casamicciolát, amelyet tavaly augusztus 21-én erős földrengés rázott meg, nagy pusztítást végezve a faluban. Ferenc pápa ígéretet tett, hogy imádkozik az asszonyért, és kérte, hogy ő is imádkozzon érte. Nunzia asszonyt mélyen meghatotta, hogy a pápával beszélhetett betegségéről.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-masodik-beszede-genfben-ver-okumenizmusa-elorehaladasra-biztat-minket
Ferenc pápa második beszéde Genfben: A vér ökumenizmusa előrehaladásra biztat minket!

Június 21-én a genfi Ökumenikus Központ Visser‘t Hooft terme adott otthont a délutáni ökumenikus találkozónak az Egyházak Világtanácsa alapításának hetvenedik évfordulóján rendezett ünnepségen, amelyen a Szentatya is részt vett, egynapos genfi látogatása során.

11:07
ferenc-papa-elso-beszede-genfben-az-okumenizmus-veszteseges-vallalkozas
Ferenc pápa első beszéde Genfben: Az ökumenizmus veszteséges vállalkozás!

Június 21-én csütörtök délelőtt a Szentatya részt vett az Egyházak Világtanácsának Ökumenikus Központjában szervezett közös imádságon. A pápa a szervezet fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából látogatott el Genfbe.

2018. június 21. csütörtök