Egy daganatos beteg olasz asszonyt hívott fel a pápa

2018. március 12. hétfő 18:31

Nagy meglepetés érte Nunzia Matterát, az Ischia szigetén, Casamicciolában élő daganatos beteg asszonyt, aki elkötelezetten segíti a szegényeket, ugyanis maga Ferenc pápa hívta fel telefonon.

Nunzia Matterával, a casamicciolai élelmiszerüzlet-lánc igazgatójával, aki daganatos betegséggel küzd – és arról ismert a Nápoly közelében fekvő szigeten, hogy támogatja a legszegényebbeket –, néhány perces telefonbeszélgetést folytatott a Szentatya. Ferenc pápa elmondta neki, hogy Pietro Lagnese ischiai püspöktől hallott róla.

Az asszony azt kérte a Szentatyától, hogy foglalja imáiba Casamicciolát, amelyet tavaly augusztus 21-én erős földrengés rázott meg, nagy pusztítást végezve a faluban. Ferenc pápa ígéretet tett, hogy imádkozik az asszonyért, és kérte, hogy ő is imádkozzon érte. Nunzia asszonyt mélyen meghatotta, hogy a pápával beszélhetett betegségéről.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-lett-okumenikus-talalkozon-mai-korban-kell-megszolaltatnunk-az-evangelium-dallamat
Ferenc pápa a lett ökumenikus találkozón: A mai korban kell megszólaltatnunk az evangélium dallamát!

Szeptember 24-én délelőtt a Szentatya a rigai evangélikus székesegyházban (Lettországban) ökumenikus imán vett részt.

2018. szeptember 24. hétfő
egy-eves-karitasz-orvosmisszioja
Egyéves a Karitász Orvosmissziója

Egy évvel ezelőtt, 2017 őszén indult első útjára a Katolikus Karitász Orvosmissziója. A misszió célja, hogy Kárpátalján és Délvidéken ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, és szükség szerint gyógyászati segédeszközökkel, vagy további orvosi ellátással segítse a szórványban élő magyarságot.

2018. szeptember 24. hétfő