Egy daganatos beteg olasz asszonyt hívott fel a pápa

2018. március 12. hétfő 18:31

Nagy meglepetés érte Nunzia Matterát, az Ischia szigetén, Casamicciolában élő daganatos beteg asszonyt, aki elkötelezetten segíti a szegényeket, ugyanis maga Ferenc pápa hívta fel telefonon.

Nunzia Matterával, a casamicciolai élelmiszerüzlet-lánc igazgatójával, aki daganatos betegséggel küzd – és arról ismert a Nápoly közelében fekvő szigeten, hogy támogatja a legszegényebbeket –, néhány perces telefonbeszélgetést folytatott a Szentatya. Ferenc pápa elmondta neki, hogy Pietro Lagnese ischiai püspöktől hallott róla.

Az asszony azt kérte a Szentatyától, hogy foglalja imáiba Casamicciolát, amelyet tavaly augusztus 21-én erős földrengés rázott meg, nagy pusztítást végezve a faluban. Ferenc pápa ígéretet tett, hogy imádkozik az asszonyért, és kérte, hogy ő is imádkozzon érte. Nunzia asszonyt mélyen meghatotta, hogy a pápával beszélhetett betegségéről.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
adventi-imaestet-tartott-nyolc-boldogsag-kozosseg
Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

18:48
csillagtestverek-ejszakaja-kaposvaron-92719
Csillagtestvérek éjszakája Kaposváron

Az elhunyt gyermekekre emlékezve imádkoztak advent második vasárnapján, december 9-én este a kaposvári Kossuth téren, a csillagtestvérek éjszakáján.

19:59