Egy daganatos beteg olasz asszonyt hívott fel a pápa

2018. március 12. hétfő 18:31

Nagy meglepetés érte Nunzia Matterát, az Ischia szigetén, Casamicciolában élő daganatos beteg asszonyt, aki elkötelezetten segíti a szegényeket, ugyanis maga Ferenc pápa hívta fel telefonon.

Nunzia Matterával, a casamicciolai élelmiszerüzlet-lánc igazgatójával, aki daganatos betegséggel küzd – és arról ismert a Nápoly közelében fekvő szigeten, hogy támogatja a legszegényebbeket –, néhány perces telefonbeszélgetést folytatott a Szentatya. Ferenc pápa elmondta neki, hogy Pietro Lagnese ischiai püspöktől hallott róla.

Az asszony azt kérte a Szentatyától, hogy foglalja imáiba Casamicciolát, amelyet tavaly augusztus 21-én erős földrengés rázott meg, nagy pusztítást végezve a faluban. Ferenc pápa ígéretet tett, hogy imádkozik az asszonyért, és kérte, hogy ő is imádkozzon érte. Nunzia asszonyt mélyen meghatotta, hogy a pápával beszélhetett betegségéről.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
nagyheti-es-husveti-szertartasok-az-erseki-es-puspoki-szekhelyeken-2018-ban
Nagyheti és húsvéti szertartások az érseki és püspöki székhelyeken 2018-ban

Az alábbiakban a húsvéti időszak ünnepi püspöki szentmiséinek és szertartásainak helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.

2018. március 23. péntek
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

2018. március 23. péntek