Egy daganatos beteg olasz asszonyt hívott fel a pápa

2018. március 12. hétfő 18:31

Nagy meglepetés érte Nunzia Matterát, az Ischia szigetén, Casamicciolában élő daganatos beteg asszonyt, aki elkötelezetten segíti a szegényeket, ugyanis maga Ferenc pápa hívta fel telefonon.

Nunzia Matterával, a casamicciolai élelmiszerüzlet-lánc igazgatójával, aki daganatos betegséggel küzd – és arról ismert a Nápoly közelében fekvő szigeten, hogy támogatja a legszegényebbeket –, néhány perces telefonbeszélgetést folytatott a Szentatya. Ferenc pápa elmondta neki, hogy Pietro Lagnese ischiai püspöktől hallott róla.

Az asszony azt kérte a Szentatyától, hogy foglalja imáiba Casamicciolát, amelyet tavaly augusztus 21-én erős földrengés rázott meg, nagy pusztítást végezve a faluban. Ferenc pápa ígéretet tett, hogy imádkozik az asszonyért, és kérte, hogy ő is imádkozzon érte. Nunzia asszonyt mélyen meghatotta, hogy a pápával beszélhetett betegségéről.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
magyar-egyhazi-delegacio-targyalt-vatikanban-erdo-peter-biboros-osszefoglaloja
Magyar egyházi delegáció tárgyalt a Vatikánban – Erdő Péter bíboros összefoglalója

Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével magyar egyházi küldöttség tárgyalt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról március 15-én, csütörtökön a Vatikánban. A megbeszélés témáit a Vatikáni Rádió számára foglalta össze a főpásztor.

2018. március 16. péntek
a-hazaert-mutatott-be-szentmiset-babel-balazs-ersek-nemzeti-unnepunkon-kalocsan
A hazáért mutatott be szentmisét Bábel Balázs érsek nemzeti ünnepünkön Kalocsán

Március 15-én a hazáért mutatott be szentmisét Bábel Balázs érsek a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.

2018. március 16. péntek