„Egymillió csillag a szegényekért” Kalocsán

2018. december 4. kedd 16:36

December 2-án a kalocsai Astriceum Érseki Múzeumban tartották a Katolikus Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű országos szolidaritási akciójának kalocsa-kecskeméti főegyházmegyei központi megnyitóját. Bábel Balázs érsek mondott ünnepi beszédet.

Az  „Egymillió csillag a szegényekért” nemzetközi szolidaritási akció 1998-ban Franciaországból indult. Azóta évről évre egyre több helyszínen szervezik meg. Az akció célja világszerte ugyanaz: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak érdekében.

A program keretében a Karitász önkéntesei és munkatársai tetszőleges összegű adományért gyertyákat adnak a járókelőknek, s minden egyes mécses egy-egy rászorulót jelképez. A felajánlásokból származó összeget a katolikus segélyszervezet minden országban a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítja.

A szolidaritási akció kalocsa-kecskeméti főegyházmegyei megnyitóján december 2-án, vasárnap a kalocsai Astriceum Érseki Múzeumban Bábel Balázs érsek mondott beszédet.

A Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény diákjainak ünnepi műsora után Cselik Beatrix egyházmegyei karitászigazgató vezetésével a résztvevők a szív alakját rakták ki mécsesekből a múzeum udvarán.

A program szeretetvendégséggel zárult.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
esztergomi-papnovendekek-kulonleges-ajandekkal-segitenek-varakozasban
Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.

2018. december 13. csütörtök
buda-sziveben-emeltek-szobrot-boldog-brenner-janos-vertanunak
Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János vértanúnak

A Szombathelyi Egyházmegye és a Brenner János Emlékhely Alapítvány szervezésében december 13-án Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta Boldog Brenner János vértanú szobrát Budapesten, a Szentimrevárosban.

2018. december 13. csütörtök
Adventi kalendárium – 2018. december 13.

Adventi kalendárium – 2018. december 13.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 13.

Mai evangélium – 2018. december 13.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,11–15

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle