Életed az üzenet – Diakónusszentelés Kaposváron

2019. január 8. kedd, 15:48

Pisztora Ferenc személyében újabb diakónust szenteltek fel a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban január 5-én. A szertartást Varga László megyéspüspök végezte.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A Katolikus Egyházban diakónusként vagy szerpapként emlegetett egyházi személy a püspök segítőjeként dolgozik. Feladata például a hitoktatás, az evangélium hirdetése, de a szegények, az elesettek, a betegek és a haldoklók lelkipásztori gondozása is. Életével tanúskodnia kell Jézus Krisztus örömhíréről.

Varga László megyéspüspök homíliájában arra hívta fel a szentelendő figyelmét, hogy ő tanú, Isten választotta ki, hogy tanúságot tegyen a feltámadt Krisztusról. „Életed az üzenet, a szavak kevesek – hangsúlyozta a főpásztor. – Mondhatunk akármit, csak papolunk, ha nincsen mögötte fedezetként az életünk. Te vagy az üzenet, és mindenki azt fogja figyelni, hogy ez az üzenet mennyire jelenik meg az életedben. Istennek bemutatott szentmise lesz-e az életed?”

A megyéspüspök azt is hozzátette, a diakónus nemcsak tanú, hanem prófétaként is kell teljesítenie a küldetését. „A próféta nem a saját üzenetébe szerelmes – emelte ki Varga László. – Azok a hamis próféták. Az igazi próféta Istenbe szerelmes, és olyan, mint a mágneses tű: akárhol van, akármilyen helyzetben, mindig rááll az élete Istenre, és mindig róla tesz tanúságot.”

A főpásztor arra kérte a szentelendőt, mindennap gondoljon arra, mennyivel többet ér ő a verebeknél és a mezei virágoknál. „Az aggódás súlyos betegsége a keresztényeknek. Gyógyítsd őket! De csak úgy tudod gyógyítani, ha te kigyógyultál ebből a betegségből” – hívta fel a figyelmet Varga László, majd hozzátette, ehhez gyermeki hit és bizalom kell Istenben.

Varga László megyéspüspök teljes prédikációja ITT hallgatható meg.

Pisztora Ferenc diakónusi szolgálatát a székesegyházi plébánián teljesíti. Három másik diakónustársával együtt készül a júniusi papszentelésre.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye; Somogyi Hírlap

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd