Először rendezték meg a teológusok éjszakáját Kolozsváron

Külhoni – 2016. április 28., csütörtök | 18:17

Tanárok és diákok közösen szervezték a teológusok éjszakáját a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karán április 21-én.

Zamfir Korinna egyetemi tanár elmondta, azért szervezték az „Iskola másként” hét keretében a programot, hogy a középiskolás diákok megismerkedhessenek a hittudományi karral, s a gyakorlatban is lássák, mit jelent teológiát tanulni Kolozsváron.

A teológusok éjszakáján közel hetven kolozsvári és marosvásárhelyi diák vett részt. A rövid ismerkedést követően Nóda Mózes előadótanár és Zamfir Korinna egyetemi tanár, valamint néhány teológiai hallgató mutatta be a kart. A vendégek ízelítőként előadáson is részt vehettek, amelyet műhelymunka követett Lehet-e menő az, aki hisz? címmel.

A fiatalok a programok után játékos vetélkedő keretében ismerhették meg a várost, bejárták azokat a helyeket, amelyek egy kolozsvári egyetemista életének részét képezik, a teljesség igénye nélkül: a magyar színházat, az egyetem főépületét, a Mátyás-szobor környékét, a Bulgakov kávéházat és az Unió utcai megállót. A nap filmnézéssel és táncmeditációval folytatódott, majd bulival ért véget. A részt vevő diákok elmondták, nagyon tetszett nekik az, hogy egy napra egyetemistának érezhették magukat, s főként hogy nemcsak az egyetemet láthatták, hanem a vetélkedő alkalmával a várost, fontosabb helyeit is megismerhették.

Forrás: Vasárnap kolozsvári katolikus hetilap

Fotó: Hajas Roland

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria