Először tartottak találkozót a dél-bánáti hittanosok

2018. május 18. péntek 10:13

Május 12-én tartották a dél-bánáti hittanosok találkozóját a délvidéki Versecen. Ilyen jellegű összejövetelt először szerveztek a körzetben. A találkozó jelszava a zsinati „Jó nekünk itt lenni” mottó volt.

Erős Mihály esperes, plébános és Palatinus Alen diakónus jóvoltából meghívást kaptak Dél-Bánát és Közép-Bánát több településéről a hittanosok, tanáraik és az indonéz származású Elias Ohoiledwarin SVD, akivel focizhattak is az Ürményházáról, Györgyházáról, Hertelendyfalváról, Opovóról, Pancsováról, Temesvajkócról és Szentmihályról érkezett, illetve a helybeli diákok.

Elias atyával énekeket tanultak a magyar, szerb és horvát nemzetiségű fiatalok, majd két nyelvi csoportban hittanoztak: a magyar anyanyelvűek Elias atyával a hittanteremben, a szláv nyelvű gyerekek hitoktatójukkal, Brankicával a plébánia dísztermében. 

A hittanórákat játék és éneklés követte, sok nevetéssel. Születésnapi köszöntés és ebéd után a  Szent Gellért-templomot látogatták meg a gyerekek.

A találkozó résztvevői a Szent Kereszt Felmagasztalása-kápolnához vezető 433 lépcsőt is megmászták. Játék, majd uzsonna után a kápolnába vonulva újabb énekeket tanultak. A fiatalok héliumos lufikat engedtek a magasba – nevüket és imájukat szimbolikusan az égbe emelve.

A találkozó 17 órakor szentmisével végződött, melyet Erős Mihály atya mutatott be Palatinus Alen diakónus közreműködésével, hálaadásként a napért.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
szuz-maria-az-egyhaz-anyja-kotelezo-emleknapja
Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapja

Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétumával elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől.

2018. május 20. vasárnap
erdo-peterrel-unnepeltek-punkosdot-az-esztergomi-bazilikaban
Erdő Péter: Ha Jézus Krisztus felé tartunk, biztosan jó úton járunk

Május 20-án, pünkösdvasárnap Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatott be ünnepi szentmisét az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban, és kiszolgáltatta a bérmálás szentségét 60 fiatalnak.

2018. május 20. vasárnap