Először tartottak találkozót a dél-bánáti hittanosok

2018. május 18. péntek 10:13

Május 12-én tartották a dél-bánáti hittanosok találkozóját a délvidéki Versecen. Ilyen jellegű összejövetelt először szerveztek a körzetben. A találkozó jelszava a zsinati „Jó nekünk itt lenni” mottó volt.

Erős Mihály esperes, plébános és Palatinus Alen diakónus jóvoltából meghívást kaptak Dél-Bánát és Közép-Bánát több településéről a hittanosok, tanáraik és az indonéz származású Elias Ohoiledwarin SVD, akivel focizhattak is az Ürményházáról, Györgyházáról, Hertelendyfalváról, Opovóról, Pancsováról, Temesvajkócról és Szentmihályról érkezett, illetve a helybeli diákok.

Elias atyával énekeket tanultak a magyar, szerb és horvát nemzetiségű fiatalok, majd két nyelvi csoportban hittanoztak: a magyar anyanyelvűek Elias atyával a hittanteremben, a szláv nyelvű gyerekek hitoktatójukkal, Brankicával a plébánia dísztermében. 

A hittanórákat játék és éneklés követte, sok nevetéssel. Születésnapi köszöntés és ebéd után a  Szent Gellért-templomot látogatták meg a gyerekek.

A találkozó résztvevői a Szent Kereszt Felmagasztalása-kápolnához vezető 433 lépcsőt is megmászták. Játék, majd uzsonna után a kápolnába vonulva újabb énekeket tanultak. A fiatalok héliumos lufikat engedtek a magasba – nevüket és imájukat szimbolikusan az égbe emelve.

A találkozó 17 órakor szentmisével végződött, melyet Erős Mihály atya mutatott be Palatinus Alen diakónus közreműködésével, hálaadásként a napért.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
kibontakozo-kegyelem-interju-mohos-gabor-kinevezett-puspokkel
Kibontakozó kegyelem – Interjú Mohos Gábor kinevezett püspökkel

Ferenc pápa 2018. október 4-én Mohos Gábor pápai káplánt iliturgi címzetes püspökké, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. A Pápai Magyar Intézet (PMI) rektorát római hivatalában kérdeztük.

2018. október 21. vasárnap
ferenc-papa-ne-az-elso-helyekert-konyokoljunk-hanem-szolgalatot-valasszuk
Ferenc pápa: Ne az első helyekért könyököljünk, hanem a szolgálatot válasszuk!

Október 21-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Úrangyala ima elmondása előtt, utána pedig a missziós világnap kapcsán a fiatalok bevonásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

2018. október 21. vasárnap