Első alkalommal tartottak jótékonysági Erzsébet-bált az erdélyi Zabolán

Külhoni – 2017. november 23., csütörtök | 11:41

A Gyulafehérvári Caritas és a Roy Chowdhury-Mikes család szervezésében került sor november 16-án az első háromszéki Erzsébet-bálra. A jótékonysági esemény névválasztása nem volt véletlen, hiszen Árpád-házi Szent Erzsébet a szolgáló szeretet és a karitászszervezetek védőszentje.

A zabolai Mikes család festői szépségű székelyföldi birtokán megszervezett adománygyűjtő bálon közel hetven vállalkozó és adakozó szándékú magánszemély vett részt. A bál fővédnöki tisztségét Tamás József segédpüspök és a Roy Chowdhury-Mikes család vállalta, akik elsőként üdvözölték a résztvevőket. Ezt követően a Gyulafehérvári Caritas részéről Márton András igazgató és Hubbes Kinga regionális képviselő köszöntötte a jelenlévőket, őket követve pedig azon programok vezetői szólaltak fel, akik a bál bevételeiből részesülnek: így Fülöp Zsófia, az Otthoni Beteggondozó Szolgálat szociális munkása, valamint Kerezsi Hajnalka, az ozsdolai nappali központ és más háromszéki szociális programok, projektek vezetője.

Az adakozó és segítő szándékú bálozóknak köszönhetően a rendezvény során 14 ezer lej (több mint 940 ezer forint) adományt sikerült összegyűjteni. A bevételt a hátrányos helyzetű gyermekek ozsdolai nappali központjának felszerelésére (bútorzat, audiovizuális eszközök, kerti szerszámok, oktatási eszközök stb.), illetve időseknek szánt segédeszközök (járókeret, mankó, tolószék, felfekvést megelőző matrac, fürdetőszék, elektromos ágy) vásárlására fordítja a szervezet.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Caritas

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria