Elsőáldozás a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközségben

2018. június 12. kedd 15:38

Június 10-én a müncheni Szent Erzsébet-templomban tizenegy elsőáldozó vehette magához először Krisztus testét a szentáldozásban.

A jeles eseményen az ünnepi díszben lévő egyházközség is hozzájárult ahhoz, hogy elsőáldozásuk napja örömvasárnap legyen a gyerekek és hozzátartózóik számára.

A tizenegy elsőáldozót Szarvas Erzsébet, a müncheni katolikus egyházközség lelkipásztori munkatársa készítette fel. A sikeres felkészítést és felkészülést igazolta az is, hogy a gyerekek maguk is tevékenyen részt vettek a szertartáson: olvastak, verset mondtak és énekeltek a szentmisén. Az elsőáldozás után megilletődve vették át személyre szóló imakönyvüket az imakör vezetőjétől, aki nagy szeretettel köszöntötte őket.

Forrás és fotó: Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

13:06
te-hol-tartasz-az-uton-nagymaroson-kiderul
Te hol tartasz az úton? Nagymaroson kiderül!

Október 6-án újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. Az idei őszi találkozó témája az úton levés lesz.

12:00