Elsőáldozás a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközségben

2018. június 12. kedd, 15:38

Június 10-én a müncheni Szent Erzsébet-templomban tizenegy elsőáldozó vehette magához először Krisztus testét a szentáldozásban.

A jeles eseményen az ünnepi díszben lévő egyházközség is hozzájárult ahhoz, hogy elsőáldozásuk napja örömvasárnap legyen a gyerekek és hozzátartózóik számára.

A tizenegy elsőáldozót Szarvas Erzsébet, a müncheni katolikus egyházközség lelkipásztori munkatársa készítette fel. A sikeres felkészítést és felkészülést igazolta az is, hogy a gyerekek maguk is tevékenyen részt vettek a szertartáson: olvastak, verset mondtak és énekeltek a szentmisén. Az elsőáldozás után megilletődve vették át személyre szóló imakönyvüket az imakör vezetőjétől, aki nagy szeretettel köszöntötte őket.

Forrás és fotó: Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
bunbanat-vatikanban-tulsagosan-onelegultek-voltunk-hogy-szembenezzunk-egyhazunk-sotet-oldalaval
Bűnbánat a Vatikánban – Túlságosan önelégültek voltunk, hogy szembenézzünk Egyházunk sötét oldalával

Február 21 és 24. között a kiskorúak védelméről szóló négynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban. Február 23-án este a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozás résztvevői bűnbánati liturgián vettek részt, amelyen a ghánai püspöki konferencia elnöke, Philip Naameh érsek mondott szentbeszédet.

2019. február 23. szombat
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23. szombat