Elsőáldozás a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközségben

2018. június 12. kedd 15:38

Június 10-én a müncheni Szent Erzsébet-templomban tizenegy elsőáldozó vehette magához először Krisztus testét a szentáldozásban.

A jeles eseményen az ünnepi díszben lévő egyházközség is hozzájárult ahhoz, hogy elsőáldozásuk napja örömvasárnap legyen a gyerekek és hozzátartózóik számára.

A tizenegy elsőáldozót Szarvas Erzsébet, a müncheni katolikus egyházközség lelkipásztori munkatársa készítette fel. A sikeres felkészítést és felkészülést igazolta az is, hogy a gyerekek maguk is tevékenyen részt vettek a szertartáson: olvastak, verset mondtak és énekeltek a szentmisén. Az elsőáldozás után megilletődve vették át személyre szóló imakönyvüket az imakör vezetőjétől, aki nagy szeretettel köszöntötte őket.

Forrás és fotó: Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
az-intezmeny-es-misszios-kuldetes-szolgalataban
Az intézmény és a missziós küldetés szolgálatában – Mohos Gábort, az MKPK búcsúzó titkárát kérdeztük

Mohos Gábornak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkárának a nyár folyamán jár le második mandátuma. Tíz éven át volt a testület titkára. Eddigi feladatairól, tapasztalatairól és jövőbeli munkájáról kérdeztük.

19:59
alakitsd-eletedet-az-ur-keresztjenek-titka-szerint-pap-es-diakonusszenteles-kaposvaron
Alakítsd életedet az Úr keresztjének titka szerint! – Pap- és diakónusszentelés Kaposváron

Varga László megyéspüspök kézfeltétele és az Egyház imája által áldozópappá szentelte Fodor Béla és Kisiván Csaba diakónusokat, illetve diakónussá szentelte Tölgyesi Dávid és Vida Zoltán kispapokat a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban június 23-án.

18:33