Énekkarok találkoztak Székelyszentkirályon

Kishírek – 2016. április 26., kedd | 11:45

Tizennyolc énekkar vett részt a tizennyolcadik udvarhelyszéki kórustalálkozón április 23-án.

Székelyszentkirályon tartották a székelyudvarhelyi főesperesi kerület egyházi kórusainak idei találkozóját. A kórusok az „Ezt a napot az Úristen adta, örvendjünk és vigadjunk rajta!” mottó jegyében gyűltek össze hagyományos találkozójukra.

Az együttlét szentmisével kezdődött. A liturgián a homíliát Farkas László, a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa, a Főegyházmegyei Egyházzenei Bizottság altitkára mondta.

Beszédében figyelmeztette a kórusok tagjait: igazából akkor lesz értelme ezeknek a találkozóknak, ha életünk mindennapjai is tükrözni fogják az Úr Jézussal való személyes találkozásainkat.

Közeledik pünkösd ünnepe, amikor a Szentlélek kiáradt az apostolokra, eltöltötte életüket, így bátran hirdették az örömhírt. Bárdos Lajos zeneszerző és pedagógus írja: „Az egyházi zene ihletője és éltetője a Szentlélek! Az egyházi zene imádkozik és imádkoztat!” Ezt kívánom mindannyiunknak, hogy imádság legyen minden egyes ének, ugyanakkor kiváltsa a hallgatóságból az imádást is! – fogalmazott a szónok.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria