Énekkel köszöntötték az adventet a gyulafehérvári szeminaristák

2017. december 6. szerda 10:46

A gyulafehérvári szeminaristák körében már hagyományossá vált hajnali rorate-éneklés az idei advent első hajnalán, december 3-án sem maradt el.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Rorate cæli eléneklésével a szeminárium tizenkilenc önkéntes növendéke járta be hajnali négytől a papnevelő intézetet, a szemináriumi elöljárók, tanárok, valamint Jakubinyi György gyulafehérvári érsek otthonát, ajtajukban énekkel köszöntve őket.

A hajnali órákban felcsendülő ének az élő Megváltó-várásra, az éberségre hívta fel mindenki figyelmét. Sokan vendégül is látták otthonukban az éneklő fiatalokat, akiket Mazai Tihamér harmadéves karvezető készített fel.

A Szent Mihály-székesegyházban az ünnepi szentmisén szintén szolgálatot teljesített a kórus.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
apa-tul-jo
Apa túl jó?

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő „Életre nevelő” címmel havonta jelentkező rovatot indított. Az apai mérce lehet növelő, érlelő is, ha az apa valóban gyermeke igazi arcát látja – tudhatjuk meg Pécsi Rita legutóbbi írásából.

2018. március 18. vasárnap
a-legcsodalatosabb-ajandek-es-legfelelmesebb-titok-sapientia-nap-az-eucharisztiarol
A legcsodálatosabb ajándék és a legfélelmesebb titok – Sapientia-nap az Eucharisztiáról

Az Eucharisztiáról szólt a március 17-én megtartott Sapientia-nap egész napos konferenciája a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

2018. március 18. vasárnap