Énekkel köszöntötték az adventet a gyulafehérvári szeminaristák

2017. december 6. szerda 10:46

A gyulafehérvári szeminaristák körében már hagyományossá vált hajnali rorate-éneklés az idei advent első hajnalán, december 3-án sem maradt el.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Rorate cæli eléneklésével a szeminárium tizenkilenc önkéntes növendéke járta be hajnali négytől a papnevelő intézetet, a szemináriumi elöljárók, tanárok, valamint Jakubinyi György gyulafehérvári érsek otthonát, ajtajukban énekkel köszöntve őket.

A hajnali órákban felcsendülő ének az élő Megváltó-várásra, az éberségre hívta fel mindenki figyelmét. Sokan vendégül is látták otthonukban az éneklő fiatalokat, akiket Mazai Tihamér harmadéves karvezető készített fel.

A Szent Mihály-székesegyházban az ünnepi szentmisén szintén szolgálatot teljesített a kórus.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda