Engesztelés Csehimindszenten

2018. február 6. kedd, 16:33

Január 29-én megtartották az esztendő első engesztelését Csehimindszenten, amit Mindszenty József bíboros, hercegprímás mielőbbi boldoggá és szentté avatásáért, valamint magyar hazánkért, népünkért ajánlottak fel a hívek.

A szentmise főcelebránsa Mikolás Attila salomvári plébános, püspöki tanácsos volt, akivel Takács András zalaegerszegi kórházlelkész és Déri Péter csehimindszenti plébános koncelebráltak. A szentmise előtt Takács András a szentórát a betegekért ajánlotta fel, de imádkoztak az egybegyűltek a családokért és papjaikért, valamint új papi hivatásokért is.

Déri Péter esperes, plébános prédikációjában folytatta a Mindszenty bíboros életét bemutató sorozatát. Ez alkalommal a hercegprímásnak az Amerikai Nagykövetségen töltött éveiről esett szó, hogy abban a 15 évben mivel is foglalkozott. Péter atya elmondta: szigorú napirendje volt a bíborosnak, ebben kapott időt a szentmise, az elmélkedés, imádság, adoráció, de ezek mellett komoly kutató munkát is végzett Mindszenty, hiszen ekkor kezdte el írni az Emlékirataim című könyvét. Emellett írt könyvet 1956-ról és a magyar katolikusság történetéről is, valamint könyvekből megtanult angolul, segítség nélkül.

Forrás és fotó: Papp Balázs/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda