Engesztelés Csehimindszenten

2018. február 6. kedd 16:33

Január 29-én megtartották az esztendő első engesztelését Csehimindszenten, amit Mindszenty József bíboros, hercegprímás mielőbbi boldoggá és szentté avatásáért, valamint magyar hazánkért, népünkért ajánlottak fel a hívek.

A szentmise főcelebránsa Mikolás Attila salomvári plébános, püspöki tanácsos volt, akivel Takács András zalaegerszegi kórházlelkész és Déri Péter csehimindszenti plébános koncelebráltak. A szentmise előtt Takács András a szentórát a betegekért ajánlotta fel, de imádkoztak az egybegyűltek a családokért és papjaikért, valamint új papi hivatásokért is.

Déri Péter esperes, plébános prédikációjában folytatta a Mindszenty bíboros életét bemutató sorozatát. Ez alkalommal a hercegprímásnak az Amerikai Nagykövetségen töltött éveiről esett szó, hogy abban a 15 évben mivel is foglalkozott. Péter atya elmondta: szigorú napirendje volt a bíborosnak, ebben kapott időt a szentmise, az elmélkedés, imádság, adoráció, de ezek mellett komoly kutató munkát is végzett Mindszenty, hiszen ekkor kezdte el írni az Emlékirataim című könyvét. Emellett írt könyvet 1956-ról és a magyar katolikusság történetéről is, valamint könyvekből megtanult angolul, segítség nélkül.

Forrás és fotó: Papp Balázs/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-imadkozom-azokert-akik-eretneknek-belyegeznek
Ferenc pápa: Imádkozom azokért, akik eretneknek bélyegeznek

Ferenc pápa január 15-én közel egy hetes apostoli útra érkezett Chilébe és Peruba. A Szentatya a két országban zárt körű találkozón vett részt a jezsuita szerzetesekkel. Az alábbiakban a beszélgetések leírt változatát tesszük közzé, mely a La Civiltà Cattolica jezsuita folyóiratban jelent meg.

2018. február 21. szerda
a-romak-integraciojarol-es-az-egyhazak-szereperol-rendeztek-konferenciat-budapesten
A romák integrációjáról és az egyházak szerepéről rendeztek konferenciát Budapesten

„A romák magyarországi integrációja – Az egyházak szerepe” címmel rendeztek konferenciát a budapesti Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen február 20-án. Az eseményen részt vett Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Székely János szombathelyi megyéspüspök.

2018. február 21. szerda