Engesztelés Csehimindszenten

2018. február 6. kedd 16:33

Január 29-én megtartották az esztendő első engesztelését Csehimindszenten, amit Mindszenty József bíboros, hercegprímás mielőbbi boldoggá és szentté avatásáért, valamint magyar hazánkért, népünkért ajánlottak fel a hívek.

A szentmise főcelebránsa Mikolás Attila salomvári plébános, püspöki tanácsos volt, akivel Takács András zalaegerszegi kórházlelkész és Déri Péter csehimindszenti plébános koncelebráltak. A szentmise előtt Takács András a szentórát a betegekért ajánlotta fel, de imádkoztak az egybegyűltek a családokért és papjaikért, valamint új papi hivatásokért is.

Déri Péter esperes, plébános prédikációjában folytatta a Mindszenty bíboros életét bemutató sorozatát. Ez alkalommal a hercegprímásnak az Amerikai Nagykövetségen töltött éveiről esett szó, hogy abban a 15 évben mivel is foglalkozott. Péter atya elmondta: szigorú napirendje volt a bíborosnak, ebben kapott időt a szentmise, az elmélkedés, imádság, adoráció, de ezek mellett komoly kutató munkát is végzett Mindszenty, hiszen ekkor kezdte el írni az Emlékirataim című könyvét. Emellett írt könyvet 1956-ról és a magyar katolikusság történetéről is, valamint könyvekből megtanult angolul, segítség nélkül.

Forrás és fotó: Papp Balázs/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda