„Mária csalogányára” emlékeztek Budapesten

2018. október 31., szerda | 15:36

Ferencz Éva énekművészre emlékeztek tisztelői a budapesti Farkasréti temetőben a művész halálának ötödik évfordulóján, október 17-én. A Gréczi László szervezte megemlékezésen felkeresték Erdélyi Zsuzsanna néprajzkutató sírját is.

Ferencz Éva színész- és énekesnő 1993 óta dolgozott együtt Erdélyi Zsuzsanna Európa- és Kossuth-díjas néprajzkutatóval, hogy összegyűjtsék a magyar zenei és prózai néphagyomány kincseit a hazai és a határon túli magyar közösségekben. Mindketten kiemelt fontosságúnak tartották a vallási témájú népdalok széles körű megismertetését, Ferencz Évát ezért „Mária csalogányának” is nevezték.

A művész sírjánál Budai Ilona Kossuth- és Magyar Örökség díjas népdalénekes Erdélyi Zsuzsanna által gyűjtött dalokból énekelt. A közös ima elmondása után anekdotákkal, történetekkel emlékeztek Ferencz Évára.

A megemlékezők felkeresték és virágot helyeztek el Erdélyi Zsuzsanna sírjánál is. Közös imádkozás után együtt énekelték el a néprajzkutató kedvenc népdalát, a Tavaszi szél vizet árasztot.

Forrás: Gréczi László

Fotó: Sipos Kata

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-nagycsutortok-este-annak-van-legnagyobb-hatalma-aki-leginkabb-szolgal
Ferenc pápa nagycsütörtök este: Annak van legnagyobb hatalma, aki leginkább szolgál!

Április 18-án a Szentatya a Rómához közeli Velletri település börtönében mutatta be a nagycsütörtök esti misét, amelynek keretében megmosta tizenkét különböző nemzetiségű fogvatartott lábát. Az elítéltek közül lelkileg is sokan készültek az alkalomra, például meg is gyóntak.

2019. április 18., csütörtök
erdo-peter-mutatta-be-nagycsutortok-esti-szentmiset-esztergomban-96211
Erdő Péter mutatta be a nagycsütörtök esti szentmisét Esztergomban

Április 18-án, nagycsütörtökön este Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét az esztergomi bazilikában. A liturgia során a főpásztor elvégezte a lábmosás szertartását.

2019. április 18., csütörtök
Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle