Erdő Péter: Tovább kell adni Isten szeretetét a világban

Hazai – 2012. december 26., szerda | 8:28

Erdő Péter bíboros a Szent István-bazilikában mutatta be az ünnepi éjféli szentmisét. Karácsony napján délelőtt az esztergomi bazilikában mutatott be ünnepi szentmisét. Délután szentmisét mutatott be a fogvatartottaknak a Kozma utcai börtönben

Zsúfolásig megtelt a Szent István-bazilika az éjféli szentmisén, amelyen részt vett Alberto Bottari de Castello, a Vatikán magyarországi nagykövete is.

Az a hivatásunk, hogy vigyük el a karácsonyt mindenhová, mindenfelé a világban. Tovább kell adni Isten szeretetének igazságát és örömét az egész világnak - mondta homíliájában Erdő Péter bíboros. Beszédében kiemelte: "Életünk legnagyobb esélye az örök boldogság. Ha erre Krisztus lehetőséget hozott nekünk, akkor miénk a legnagyobb szabadság, akkor mindig van értelme az életünknek."

  

Képek: Ignácz Dániel

Az ünnepi szentmisén elhangzott szentbeszéd elolvasható itt.

A szentmisén készült videó megtekinthető itt.

Karácsony napján délelőtt ünnepi szentmisét mondott Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában.

     

Fedezzük fel a Betlehemben született hajléktalan gyerekben az örök Igét, akit nem ismert fel a világ (vö. Jn 1,10)! A pásztorok felismerték és imádták őt, mert meglátták benne a közénk érkező Istent. Mi is ismerjük fel Krisztusban Urunkat és Szabadítónkat! Örömmel igazítsuk hozzá az életünket! Merítsünk biztonságot az ő szeretetéből! Kövessük példáját: tudjunk igazi segítő szeretetet adni és elfogadni ilyenkor, karácsonykor és egész életünk során!

A homília teljes terjedelmében elolvasható itt.

Képek: Mudrák Attila.

Karácsony napján délután Erdő Péter bíboros szentmisét mutatott be a fogvatartottaknak a Budapesti Fegyház és Börtönben, ismertebb nevén a Kozma utcai börtönben.

Magyar Kurír