Esztergomi papnövendékek tettek látogatást Kalocsán

2018. március 19. hétfő 12:44

Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán.

A papnövendékeket Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek köszöntötte, majd szentmisét mutatott be nekik a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban. A főpásztor, aki hosszú ideig a Központi Papnevelő Intézet prefektusa, spirituálisa, majd a váci szeminárium rektora volt, mindig is szívügyének tartotta a papnevelés ügyét. 

Bábel Balázs a kalocsai főegyházmegye múltjáról és jelenéről beszélt a papnövendékeknek. Felhívta a figyelmüket arra, hogy egy pap soha nem unatkozhat: „Bár vannak nehéz helyeink, de ott is emberek élnek, akik várnak a lelkipásztori gondoskodásra. A lelkipásztori szolgálat nem azt jelenti, hogy várjuk a híveket a plébánián, hanem hogy felkeressük, összefogjuk őket. Sok településnek egyetlen lehetősége és jövője, hogy a lelkipásztoruk gondoskodik róluk.”

A szentmisét követően Bábel Balázs a növendékekkel együtt imádkozott az első kalocsai főpásztor, Asztrik érsek sírjánál, kérte közbenjárását, hogy a fiatalok jó pásztorokká fejlődjenek a szemináriumi évek alatt, akik missziós lelkülettel keresik a hívek szolgálatának lehetőségét.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat