Esztergomi papnövendékek tettek látogatást Kalocsán

2018. március 19. hétfő 12:44

Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán.

A papnövendékeket Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek köszöntötte, majd szentmisét mutatott be nekik a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban. A főpásztor, aki hosszú ideig a Központi Papnevelő Intézet prefektusa, spirituálisa, majd a váci szeminárium rektora volt, mindig is szívügyének tartotta a papnevelés ügyét. 

Bábel Balázs a kalocsai főegyházmegye múltjáról és jelenéről beszélt a papnövendékeknek. Felhívta a figyelmüket arra, hogy egy pap soha nem unatkozhat: „Bár vannak nehéz helyeink, de ott is emberek élnek, akik várnak a lelkipásztori gondoskodásra. A lelkipásztori szolgálat nem azt jelenti, hogy várjuk a híveket a plébánián, hanem hogy felkeressük, összefogjuk őket. Sok településnek egyetlen lehetősége és jövője, hogy a lelkipásztoruk gondoskodik róluk.”

A szentmisét követően Bábel Balázs a növendékekkel együtt imádkozott az első kalocsai főpásztor, Asztrik érsek sírjánál, kérte közbenjárását, hogy a fiatalok jó pásztorokká fejlődjenek a szemináriumi évek alatt, akik missziós lelkülettel keresik a hívek szolgálatának lehetőségét.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat