Év eleji találkozót tartottak a nagyváradi egyházmegye területén szolgáló hitoktatók számára

2017. szeptember 11. hétfő 09:00

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye területén szolgáló hitoktatók szeptember 7-én az egyházmegyei Katekétikai Központban gyűltek össze év eleji találkozóra. A résztvevők átvették Böcskei László megyéspüspöktől a 2017/2018-as iskolai évre szóló hitoktatási megbízást, azaz a missio canonicát.

Kiss Albert főesperes, egyházmegyei tanfelügyelő köszöntötte a hittantanárokat, majd az egyházmegye főpásztora biztatta és bátorította őket az új iskolai év kezdetén, tevékenységük fontosságát hangsúlyozta, de említést tett az előttük álló új kihívásokról is.

Amint a kánai menyegzőn a Szűzanya arra intette a szolgákat, hogy bizalommal töltsék meg a korsókat vízzel, ugyanúgy a hitoktatóknak is bizalommal kell a hitletéteményt továbbadni a diákoknak – annak megérleléséről és gyümölcseiről pedig maga az Úr Jézus gondoskodik.

A találkozón szó esett az elmúlt napokban Kolozsváron megszervezett egyházmegyeközi katekétikai tanácskozásról, ennek eredményeiről is, illetve az elmúlt iskolai évben elért olyan sikerekről, amelyek nemcsak a nagyváradi, hanem a többi erdélyi magyar nyelvű római katolikus egyházmegyét is érintik. Az egyik ilyen az 5. osztályosok számára készült új hittankönyv, amelyet Benedek Ramóna, a tankönyv szerkesztői gárdájának egyik főmunkatársa mutatott be részletesen.

A találkozó az időszerű kérdések megtárgyalásával zárult.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-fiataloknak-jezus-elott-nem-kell-photoshoppolni-szivedet
Ferenc pápa Limában a fiataloknak: Jézus előtt nem kell photoshoppolni a szívedet!

A Szentatya január 21-én, vasárnap nem a Vatikánban, hanem a perui Lima városában imádkozta el a hívekkel az úrangyala imádságot. Nem a szentmise szövegeiről elmélkedett (azt megtette az utána tartott misében), hanem a fiataloknak mondott szívhez szóló buzdító beszédet.

09:01
egyszerre-mindent-fenntartas-nelkul-brenner-janos-boldogga-avatasara-keszulve
Egyszerre mindent, fenntartás nélkül – Brenner János boldoggá avatására készülve

Székely János szombathelyi megyéspüspök írásával indítjuk havonta megjelenő rovatunkat, amellyel Brenner János vértanú május elsején Szombathelyen sorra kerülő boldoggá avatására készülünk.

09:56