Év eleji találkozót tartottak a nagyváradi egyházmegye területén szolgáló hitoktatók számára

2017. szeptember 11. hétfő 09:00

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye területén szolgáló hitoktatók szeptember 7-én az egyházmegyei Katekétikai Központban gyűltek össze év eleji találkozóra. A résztvevők átvették Böcskei László megyéspüspöktől a 2017/2018-as iskolai évre szóló hitoktatási megbízást, azaz a missio canonicát.

Kiss Albert főesperes, egyházmegyei tanfelügyelő köszöntötte a hittantanárokat, majd az egyházmegye főpásztora biztatta és bátorította őket az új iskolai év kezdetén, tevékenységük fontosságát hangsúlyozta, de említést tett az előttük álló új kihívásokról is.

Amint a kánai menyegzőn a Szűzanya arra intette a szolgákat, hogy bizalommal töltsék meg a korsókat vízzel, ugyanúgy a hitoktatóknak is bizalommal kell a hitletéteményt továbbadni a diákoknak – annak megérleléséről és gyümölcseiről pedig maga az Úr Jézus gondoskodik.

A találkozón szó esett az elmúlt napokban Kolozsváron megszervezett egyházmegyeközi katekétikai tanácskozásról, ennek eredményeiről is, illetve az elmúlt iskolai évben elért olyan sikerekről, amelyek nemcsak a nagyváradi, hanem a többi erdélyi magyar nyelvű római katolikus egyházmegyét is érintik. Az egyik ilyen az 5. osztályosok számára készült új hittankönyv, amelyet Benedek Ramóna, a tankönyv szerkesztői gárdájának egyik főmunkatársa mutatott be részletesen.

A találkozó az időszerű kérdések megtárgyalásával zárult.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kisfalusi-m-klaveria-kapta-szent-erzsebet-rozsaja-dijat
Kisfalusi M. Klavéria kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ebben az évben Kisfalusi M. Klavériának adományozta a Szent Erzsébet rózsája-díjat. A kitüntetést Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át november 17-én, Budapesten, a Szent Margit Gimnázium dísztermében megtartott ünnepségen.

2017. november 17. péntek
legyunk-huszezren-fabry-kornel-videoban-is-hiv-kozos-szentsegimadasra
Legyünk húszezren! – Fábry Kornél videóban is hív a közös szentségimádásra

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve különleges szentségimádást hirdettek meg november 25-ére: egy időben, de különböző helyszíneken imádhatjuk a világmindenség királyát.

2017. november 17. péntek