Év eleji találkozót tartottak a nagyváradi egyházmegye területén szolgáló hitoktatók számára

2017. szeptember 11. hétfő 09:00

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye területén szolgáló hitoktatók szeptember 7-én az egyházmegyei Katekétikai Központban gyűltek össze év eleji találkozóra. A résztvevők átvették Böcskei László megyéspüspöktől a 2017/2018-as iskolai évre szóló hitoktatási megbízást, azaz a missio canonicát.

Kiss Albert főesperes, egyházmegyei tanfelügyelő köszöntötte a hittantanárokat, majd az egyházmegye főpásztora biztatta és bátorította őket az új iskolai év kezdetén, tevékenységük fontosságát hangsúlyozta, de említést tett az előttük álló új kihívásokról is.

Amint a kánai menyegzőn a Szűzanya arra intette a szolgákat, hogy bizalommal töltsék meg a korsókat vízzel, ugyanúgy a hitoktatóknak is bizalommal kell a hitletéteményt továbbadni a diákoknak – annak megérleléséről és gyümölcseiről pedig maga az Úr Jézus gondoskodik.

A találkozón szó esett az elmúlt napokban Kolozsváron megszervezett egyházmegyeközi katekétikai tanácskozásról, ennek eredményeiről is, illetve az elmúlt iskolai évben elért olyan sikerekről, amelyek nemcsak a nagyváradi, hanem a többi erdélyi magyar nyelvű római katolikus egyházmegyét is érintik. Az egyik ilyen az 5. osztályosok számára készült új hittankönyv, amelyet Benedek Ramóna, a tankönyv szerkesztői gárdájának egyik főmunkatársa mutatott be részletesen.

A találkozó az időszerű kérdések megtárgyalásával zárult.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
a-biblia-uzenete-da-capo-al-fine-ujra-az-elejetol
Da capo al fine – Újra az elejétől

Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 28,16–20)

16:00
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a „L’Eco di Bergamo” című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek