Fáklyás megemlékezést tartottak Budapesten az üldözött keresztényekért

2018. december 19. szerda, 11:25

Fáklyás megemlékezést tartott a Fidelitas az üldözött keresztények melletti kiállás kifejezésére december 17-én, hétfőn Budapesten.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke, fideszes országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, a keresztény vallás szabad gyakorlása nem magától értetődő, hiszen mintegy száz ország keresztényeinek az ünnepi készülődés megaláztatást, fenyegetést jelent.

Magyarország kormánya segítő kezet nyújt az üldözött keresztényeknek, és ezzel példát ad arra, hogy Európán kívül is élhetnek a keresztények jobb körülmények között, és hitükben is megmaradhatnak – fogalmazott az elnök, aki szerint ha a keresztény közösségeket elpusztítják, megszűnik az egyén számára garantált szabadság és mindaz, ami az életet tartalmassá és boldoggá teszi.

Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője közölte, Magyarország kiáll az üldözött keresztények mellett. Ezt mutatja a múlt héten elfogadott Hungary Helps is, amely a humanitárius programoknak ad törvényi keretet. A képviselő úgy vélekedett, a segítséget kell helybe vinni, nem a bajt beengedni Európába; a magyar kormány ezért olyan segítséget próbál nyújtani, amely lehetővé teszi, hogy az üldözött keresztények a szülőföldjükön maradhassanak.

Bagi Barna, a megemlékezés főszervezője arra hívta fel a figyelmet, hogy 300 millió keresztényt üldöznek a világon, és évente 90 ezer keresztényt gyilkolnak meg a hite miatt. „Európában egyesek úgy gondolják, a haladás záloga a kereszténység kiszorítása a közéletből, pedig a haladás és a szabadság záloga a hit” – fogalmazott.

Forrás és fotó: MTI

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő