Farsangi mulatságot szervezett időseknek a Szatmári Egyházmegyei Caritas

2018. február 9. péntek 13:50

Február 7-én rendezte meg hagyományos farsangi mulatságát a Szatmári Egyházmegyei Caritas Reménység idősklubja. A bál keretében a nyugdíjasok eljárták a szerelmesek táncát, és felköszöntötték a februárban születésnapjukat ünneplő klubtársaikat is.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A nyugdíjasklub tagjai közül húszan vállalkoztak arra, hogy vidám jelmezbe bújva búcsúztassák a telet. Volt, aki népviseletbe, volt, aki állatjelmezbe öltözött, de volt bohóc, boszorkány, víg özvegy, amerikai elnök, csavargó, sőt nap és tulipán is a felvonulók között. Akadt olyan résztvevő is, aki komoly előkészületet igénylő miniszínjátékot adott elő. Nem hiányoztak az anekdoták és a külön erre az alkalomra írt versek sem.

Hauler Magdolna, a központ vezetője mindig is nagy hangsúlyt fektetett az újításra: „Ugyanazt ünnepeljük, de sohasem ugyanúgy. A korábbi években például Bálint-nap alkalmából táncversenyt szervezett a klub, idén nem volt versengés, hanem a párok közösen járták el a szerelmesek táncát, mégpedig piros, szív alakú lufival a nyakukban.”

Egy új tavasz, a megújulás az ember életében, minél idősebb valaki, annál jelentősebb esemény. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Reménység klubjának küldetése gondoskodni arról, hogy azt a reményt, amely segít a mindennapok nehézségein túljutni, a központot látogató idősek rendszeresen megkapják.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
isten-szeretet-ezert-szeretett-lenyek-vagyunk-eloadas-sorozat-belso-varkastely
Isten a szeretet, ezért szeretett lények vagyunk – „A belső várkastély”-ról a D18 kávézóban

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című művéről. A negyedik előadást február 22-én tartotta Baráth Évi orvos. Előadótársa, Béri Renátó kármelita szerzetes betegség miatt nem tudott jelen lenni.

2018. február 23. péntek
tuz-utott-ki-budapest-egyik-legnagyobb-templomaban-felmerul-szandekos-gyujtogatas-gyanuja
Tűz ütött ki Budapest egyik legnagyobb templomában – Felmerül a szándékos gyújtogatás gyanúja

Február 23-án, hajnali három óra után lángra kapott a Budapest Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom kerti tárolója, a lángok később átterjedtek a tetőszerkezetre.

2018. február 23. péntek