Farsangi mulatságot szervezett időseknek a Szatmári Egyházmegyei Caritas

2018. február 9. péntek 13:50

Február 7-én rendezte meg hagyományos farsangi mulatságát a Szatmári Egyházmegyei Caritas Reménység idősklubja. A bál keretében a nyugdíjasok eljárták a szerelmesek táncát, és felköszöntötték a februárban születésnapjukat ünneplő klubtársaikat is.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A nyugdíjasklub tagjai közül húszan vállalkoztak arra, hogy vidám jelmezbe bújva búcsúztassák a telet. Volt, aki népviseletbe, volt, aki állatjelmezbe öltözött, de volt bohóc, boszorkány, víg özvegy, amerikai elnök, csavargó, sőt nap és tulipán is a felvonulók között. Akadt olyan résztvevő is, aki komoly előkészületet igénylő miniszínjátékot adott elő. Nem hiányoztak az anekdoták és a külön erre az alkalomra írt versek sem.

Hauler Magdolna, a központ vezetője mindig is nagy hangsúlyt fektetett az újításra: „Ugyanazt ünnepeljük, de sohasem ugyanúgy. A korábbi években például Bálint-nap alkalmából táncversenyt szervezett a klub, idén nem volt versengés, hanem a párok közösen járták el a szerelmesek táncát, mégpedig piros, szív alakú lufival a nyakukban.”

Egy új tavasz, a megújulás az ember életében, minél idősebb valaki, annál jelentősebb esemény. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Reménység klubjának küldetése gondoskodni arról, hogy azt a reményt, amely segít a mindennapok nehézségein túljutni, a központot látogató idősek rendszeresen megkapják.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
-marianak-ez-cime-nem-elmeleti-meggondolasokra-osztonoz-foegyhazmegyei-majalis-mariaremeten
„Máriának ez a címe nem elméleti meggondolásokra ösztönöz” – Főegyházmegyei majális Máriaremetén

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye pünkösdhétfőn, május 21-én tartotta meg a máriaremetei kegytemplom kertjében hagyományos majálisát. Idén először volt ez a nap Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapja. Az ünnepen Erdő Péter bíboros, prímás tartott katekézist és mutatott be szentmisét.

19:21
ferenc-papa-mennyire-jot-tenne-ha-mindennap-befogadnank-az-elet-helyreallitot
Ferenc pápa: Mennyire jót tenne, ha mindennap befogadnánk az élet-helyreállítót!

Május 20-án a Szentatya a Szent Péter-bazilikában mutatott be ünnepi szentmisét. Homíliájában a Szentlélek életet megváltoztató erejéről beszélt, és annak szükségéről, hogy állandóan befogadjuk az életünkbe a megújulást, fiatalságot, erőt, békét hozó Lelket.

2018. május 20. vasárnap