Farsangi mulatságot szervezett időseknek a Szatmári Egyházmegyei Caritas

2018. február 9. péntek 13:50

Február 7-én rendezte meg hagyományos farsangi mulatságát a Szatmári Egyházmegyei Caritas Reménység idősklubja. A bál keretében a nyugdíjasok eljárták a szerelmesek táncát, és felköszöntötték a februárban születésnapjukat ünneplő klubtársaikat is.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A nyugdíjasklub tagjai közül húszan vállalkoztak arra, hogy vidám jelmezbe bújva búcsúztassák a telet. Volt, aki népviseletbe, volt, aki állatjelmezbe öltözött, de volt bohóc, boszorkány, víg özvegy, amerikai elnök, csavargó, sőt nap és tulipán is a felvonulók között. Akadt olyan résztvevő is, aki komoly előkészületet igénylő miniszínjátékot adott elő. Nem hiányoztak az anekdoták és a külön erre az alkalomra írt versek sem.

Hauler Magdolna, a központ vezetője mindig is nagy hangsúlyt fektetett az újításra: „Ugyanazt ünnepeljük, de sohasem ugyanúgy. A korábbi években például Bálint-nap alkalmából táncversenyt szervezett a klub, idén nem volt versengés, hanem a párok közösen járták el a szerelmesek táncát, mégpedig piros, szív alakú lufival a nyakukban.”

Egy új tavasz, a megújulás az ember életében, minél idősebb valaki, annál jelentősebb esemény. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Reménység klubjának küldetése gondoskodni arról, hogy azt a reményt, amely segít a mindennapok nehézségein túljutni, a központot látogató idősek rendszeresen megkapják.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda