Farsangi mulatságot szervezett időseknek a Szatmári Egyházmegyei Caritas

2018. február 9. péntek 13:50

Február 7-én rendezte meg hagyományos farsangi mulatságát a Szatmári Egyházmegyei Caritas Reménység idősklubja. A bál keretében a nyugdíjasok eljárták a szerelmesek táncát, és felköszöntötték a februárban születésnapjukat ünneplő klubtársaikat is.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A nyugdíjasklub tagjai közül húszan vállalkoztak arra, hogy vidám jelmezbe bújva búcsúztassák a telet. Volt, aki népviseletbe, volt, aki állatjelmezbe öltözött, de volt bohóc, boszorkány, víg özvegy, amerikai elnök, csavargó, sőt nap és tulipán is a felvonulók között. Akadt olyan résztvevő is, aki komoly előkészületet igénylő miniszínjátékot adott elő. Nem hiányoztak az anekdoták és a külön erre az alkalomra írt versek sem.

Hauler Magdolna, a központ vezetője mindig is nagy hangsúlyt fektetett az újításra: „Ugyanazt ünnepeljük, de sohasem ugyanúgy. A korábbi években például Bálint-nap alkalmából táncversenyt szervezett a klub, idén nem volt versengés, hanem a párok közösen járták el a szerelmesek táncát, mégpedig piros, szív alakú lufival a nyakukban.”

Egy új tavasz, a megújulás az ember életében, minél idősebb valaki, annál jelentősebb esemény. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Reménység klubjának küldetése gondoskodni arról, hogy azt a reményt, amely segít a mindennapok nehézségein túljutni, a központot látogató idősek rendszeresen megkapják.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
cselekves-felelosseg-isten-es-ember-szeretet-szocialis-projekthet-fiataloknak-budapesten
Cselekvés, felelősség, Isten- és emberszeretet – Szociális projekthét fiataloknak Budapesten

Projekthétre hívtak össze egy katolikus szociális akadémia kezdeményezésére közép- és kelet-európai fiatalokat Budapestre. A 150 résztvevő a főváros szociális nehézségei ellen küzdő szervezetek munkájával ismerkedett. Augusztus 13-án Erdő Péter bíborossal ünnepeltek szentmisét a Mátyás-templomban.

2018. augusztus 14. kedd
ferenc-papa-fiataloknak-vallaljatok-kockazatot-szerelemert-az-eletert
Ferenc pápa a fiataloknak: Vállaljatok kockázatot a szerelemért, az életért!

Augusztus 11-én, szombat este mintegy százezer olasz fiatal tartott imavirrasztást a római Circus Maximusban, két hónappal az „ifjúság, hit és hivatástisztázás” témájának szentelt püspöki szinódus előtt. A Szentatya szokásához híven most is párbeszédet folytatott a résztvevőkkel.

2018. augusztus 13. hétfő