Farsangi mulatságot szervezett időseknek a Szatmári Egyházmegyei Caritas

2018. február 9. péntek, 13:50

Február 7-én rendezte meg hagyományos farsangi mulatságát a Szatmári Egyházmegyei Caritas Reménység idősklubja. A bál keretében a nyugdíjasok eljárták a szerelmesek táncát, és felköszöntötték a februárban születésnapjukat ünneplő klubtársaikat is.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A nyugdíjasklub tagjai közül húszan vállalkoztak arra, hogy vidám jelmezbe bújva búcsúztassák a telet. Volt, aki népviseletbe, volt, aki állatjelmezbe öltözött, de volt bohóc, boszorkány, víg özvegy, amerikai elnök, csavargó, sőt nap és tulipán is a felvonulók között. Akadt olyan résztvevő is, aki komoly előkészületet igénylő miniszínjátékot adott elő. Nem hiányoztak az anekdoták és a külön erre az alkalomra írt versek sem.

Hauler Magdolna, a központ vezetője mindig is nagy hangsúlyt fektetett az újításra: „Ugyanazt ünnepeljük, de sohasem ugyanúgy. A korábbi években például Bálint-nap alkalmából táncversenyt szervezett a klub, idén nem volt versengés, hanem a párok közösen járták el a szerelmesek táncát, mégpedig piros, szív alakú lufival a nyakukban.”

Egy új tavasz, a megújulás az ember életében, minél idősebb valaki, annál jelentősebb esemény. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Reménység klubjának küldetése gondoskodni arról, hogy azt a reményt, amely segít a mindennapok nehézségein túljutni, a központot látogató idősek rendszeresen megkapják.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda