Fát ültettek a tanév első napján a répcelaki elsősök

2017. szeptember 7. csütörtök 14:00

Faültetéssel emlékeztek meg a teremtésvédelmi imanapról a répcelaki iskolások. A facsemetét a tanévnyitó ünnepséget követően ültették el az iskola kertjében.

KÉPGALÉRIA - Klikk a képre!

Ferenc pápa szeptember 1-jét jelölte ki a teremtésvédelem imanapjává. Ilyenkor számtalan helyen igyekeznek felhívni a figyelmet teremtett környezetünk értékére. Idén a répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola is csatlakozott a kezdeményezéshez: az intézmény első osztályos diákjai a szeptember 1-jén tartott tanévnyitót követően pedagógusaik és Aigner Géza plébános segítségével facsemetét ültettek el az iskola kertjében.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye; répcelaki Szent István-plébánia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
konyv-jelent-meg-bencesek-helyzeterol-partallami-diktatura-idejen
Könyv jelent meg a bencések helyzetéről a pártállami diktatúra idején

Január 22-én, hétfőn délelőtt a Magyar Nemzeti Levéltárban mutatták be a „Bencések Magyarországon a pártállami diktatúra idején I.” című tanulmánykötetet. A rendezvényen betegség miatt nem tudott jelen lenni Várszegi Asztrik püspök, leköszönő főapát.

2018. január 22. hétfő
ferenc-papa-fiataloknak-jezus-elott-nem-kell-photoshoppolni-szivedet
Ferenc pápa Limában a fiataloknak: Jézus előtt nem kell photoshoppolni a szívedet!

A Szentatya január 21-én, vasárnap nem a Vatikánban, hanem a perui Lima városában imádkozta el a hívekkel az úrangyala imádságot. Nem a szentmise szövegeiről elmélkedett (azt megtette az utána tartott misében), hanem a fiataloknak mondott szívhez szóló buzdító beszédet.

2018. január 22. hétfő