Fát ültettek a tanév első napján a répcelaki elsősök

2017. szeptember 7. csütörtök 14:00

Faültetéssel emlékeztek meg a teremtésvédelmi imanapról a répcelaki iskolások. A facsemetét a tanévnyitó ünnepséget követően ültették el az iskola kertjében.

KÉPGALÉRIA - Klikk a képre!

Ferenc pápa szeptember 1-jét jelölte ki a teremtésvédelem imanapjává. Ilyenkor számtalan helyen igyekeznek felhívni a figyelmet teremtett környezetünk értékére. Idén a répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola is csatlakozott a kezdeményezéshez: az intézmény első osztályos diákjai a szeptember 1-jén tartott tanévnyitót követően pedagógusaik és Aigner Géza plébános segítségével facsemetét ültettek el az iskola kertjében.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye; répcelaki Szent István-plébánia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kisfalusi-m-klaveria-kapta-szent-erzsebet-rozsaja-dijat
Kisfalusi M. Klavéria kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ebben az évben Kisfalusi M. Klavériának adományozta a Szent Erzsébet rózsája-díjat. A kitüntetést Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át november 17-én, Budapesten, a Szent Margit Gimnázium dísztermében megtartott ünnepségen.

2017. november 17. péntek
legyunk-huszezren-fabry-kornel-videoban-is-hiv-kozos-szentsegimadasra
Legyünk húszezren! – Fábry Kornél videóban is hív a közös szentségimádásra

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve különleges szentségimádást hirdettek meg november 25-ére: egy időben, de különböző helyszíneken imádhatjuk a világmindenség királyát.

2017. november 17. péntek