Felavatták Szent II. János Pál pápa szobrát Máriabesnyőn

Hazai – 2017. április 24., hétfő | 10:50

Szabadtéri szentmise keretében áldotta meg Nagy András apát, nyugalmazott plébános az isteni irgalmasság vasárnapján, április 23-án Szent II. János Pál pápa szobrát Gödöllő-Máriabesnyőn. A bazilika udvarán található két és fél méter magas szobor Lengyelországból érkezett.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A liturgiát Szent II. János Pál pápa vérereklyéje jelenlétében végezték, amelyet ünnepélyesen elhelyeztek az oltáron. „Adjunk hálát az Istennek, hogy a szobor felállítása megvalósulhatott. Köszönjük a nagylelkű adományozónak és mindenkinek, aki bármi módon segített abban, hogy a mai napon felszenteljük a nagy pápa szobrát bazilikánk terén” – fogalmazott Nagy András a szentmise elején.

A szertartáson részt vett Marcin Sokołowski, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége Konzuli Osztályának vezetője; Csúcs Lászlóné lengyel nemzetiségi szószóló; Gémesi György, Gödöllő város polgármestere; Szabó László, a Gödöllői Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és a Szent Adalbert Egyesület képviselője, valamint a szobor adományozói, a Töpler család.


Stella Leontin kanonok-plébános, a kegyhely igazgatója szeretett volna részt venni az ünnepen, de mielőbbi felépülése érdekében ezt orvosai nem tanácsolták, így érte is imádkoztak a szentmisében.

A szentmisén a bazilika Nagyboldogasszony kórusa végzett zenei szolgálatot, Kája Sándor karnagy vezetésével.

„Nekem személyesen azért is nagy élmény volt a mai délelőtt, mert II. János Pál az átlagosnál közelebb áll szívemhez, és mert 1991-es magyarországi látogatásán a Hősök terén általa celebrált misén ott lehettem, és emberközelből is láthattam” – írta Gémesi György a Facebook-oldalán.

II. János Pál pápa 2000. április 30-án, húsvét második vasárnapján avatta szentté Faustyna Kowalska nővért, ekkor hirdette meg az isteni irgalmasság ünnepét.

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria