Felvételt hirdet a szegedi Romzsa Tódor Görögkatolikus Diákotthon

Hazai – 2018. július 22., vasárnap | 14:01

A szegedi Romzsa Tódor Görögkatolikus Diákotthon felvételt hirdet a 2018/2019-es tanévre. A kollégium a szegedi felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatóinak jelentkezését várja.

A kollégium a görögkatolikus templom és a rendőrség szomszédságában található (lelki és testi biztonságunk tehát garantált), néhány percnyi sétára a város központjáról, egy saroknyira a busztól, villamostól és trolitól, egy park szélén.

A családias hangulatú közösség korszerűen felszerelt kollégiumban lakik, mely inkább hasonlít családi házhoz, mint kollégiumhoz. A közösség életét változatos programokkal tesszük sokszínűvé: rendszeresek a szobaestek, filmvetítések, szakmai előadások, lelkigyakorlatok, bálok, kirándulások, sportesemények, közös mulatságok.

A legtöbb szobához saját fürdőszoba tartozik, van konyha és mosógép is, a kollégium igazgatója a helyi parókus, így aki lelki támogatásra vágyik, annak csak az udvar másik oldalán lévő parókiára kell átsétálnia.

A kollégistákból álló Felvételi Bizottság garantálja, hogy olyan közösségbe kerülsz, akikkel életre szóló barátságot köthetsz, és bensőséges légkörben töltheted egyetemi/főiskolai éveidet – nemcsak elméd, de lelked épülésére is.

Ha élményekre, jó társaságra, vagy akár csak egy olyan helyre vágysz, ahol nyugodtan tudsz tanulni, itt minden lehetőség adott hozzá!

A jelentkezést elektronikusan az info.romzsa@gmail.com e-mail-címre vagy a Romzsa Tódor Görögkatolikus Diákotthon postacímére: 6721 Szeged Lechner tér 9. várják. A jelentkezésben kérünk egy lelkészi ajánlást, önéletrajzot és egy motivációs levelet, valamint a személyi igazolvány, lakcímkártya és TB-kártya fénymásolatát.

Jelentkezési határidő: augusztus 3. éjfél

A kollégiumi felvételinek egy írásbeli és egy szóbeli része van. A szóbeli felvételi két egymást követő rövid, kötetlen elbeszélgetésből áll a Felvételi Bizottság tagjaival, illetve az igazgatóval. Ennek időpontja: 2016. augusztus 4. szombat, délelőtt 10 óra

Bővebb információ: www.romzsa.hu

Telefon: 06-30/336-3626 (hétköznapokon)

E-mail: info.romzsa@gmail.com

A felvételi eredmények augusztus 7-től lesznek elérhetők az intézmény honlapján.


Forrás és fotó: Romzsa Tódor Görögkatolikus Diákotthon; Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria