Ferenc pápa a paulinus nővérekhez: A hiteles örömből Krisztus követésének szépsége sugárzik

Ferenc pápa – 2017. május 24., szerda | 11:35

Ferenc pápa május 22-én fogadta az Isteni Mester Kegyes Tanítványai Kongregáció, vagyis a paulinus nővérek közössége tagjait. Az audienciára abból az alkalomból került sor, hogy a szerzetesrend április 30. és május 28. között tartja nagykáptalanját Rómában „Új bort új tömlőbe” mottóval.

Ferenc pápa arra buzdította a paulinus nővéreket, hogy mindig legyenek örömteliek. „Krisztus szomorú követése szomorú történet – fogalmazott a szentatya. – Figyeljetek az emberekre, hallgassátok meg őket, és kerüljétek a hamis prófétákat, akik kárt okoznak az Egyháznak.”

Az Isteni Mester Kegyes Tanítványai Kongregáció öt kontinens huszonhét országában van jelen. A paulinus család kontemplatív ága a Vatikánban is szolgál: szentségimádást vezetnek a Legszentebb Oltáriszentség-kápolnában, dolgoznak a liturgikus hivatalban és a telefonközpontban, valamint a zarándokokat segítik.

A szentatya annak a reményének adott hangot, hogy a nagykáptalan megérleli a szeretetközösség gyümölcseit a kongregációban azáltal, hogy a rendtagok figyelnek egymásra és kölcsönösen elfogadják egymást. A megosztottság, irigység, pletyka helyett őszintén és szeretettel mondják ki a dolgokat – biztatta a nővéreket a pápa. – Szolgálják az evangelizálást, hűen saját identitásukhoz. Az emberek kérdéseiben és várakozásaiban fontos iránymutatásokat találunk ahhoz, hogyan kövessük Krisztust.

A nagykáptalan az Úr meghallgatásának ideje, aki az idők jelei és embertársaink által szól hozzánk. A lehetőségek egész tárháza nyílik meg előttünk, amelyeket a mai társadalom mind hitelesnek és jónak állít be. Ha nem akarunk a pusztítás vagy a halál kultúrájának áldozataivá válni, tanulni és gyakorolni kell a megkülönböztetést – mutatott rá a pápa.

A szentatya ezután az örömről beszélt, amely távol áll a belenyugvástól vagy a keserűség gyümölcsétől, amely fásulttá teszi a lelket. Buzdította a nővéreket, hogy sose legyenek belenyugvók, mert úgy nem lehet élni. A hiteles öröm az, amelyből sugárzik Krisztus követésének szépsége – hangsúlyozta a pápa, majd felhívta a figyelmet a remény felelősségére. A remény nem okoz csalódást, nem számokon és eredményeken alapszik, hanem Krisztuson, akinek számára semmi sem lehetetlen.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria