Ferenc pápa elítéli a kegyetlen bogotai merényletet

2019. január 19. szombat, 13:39

Mély fájdalmát fejezte ki a pápa részvéttáviratában, amelyet a január 17-én Bogotában elkövetett merényletről értesülve küldött Kolumbiába. A több mint húsz halálos áldozatot követelő támadás miatt a kolumbiai elnök háromnapos gyászt rendelt el az országban.

Államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Rubén Salazar Gómez bogotai érseknek. A Szentatya mély fájdalommal értesült a merényletről, amelyet január 17-én, csütörtökön hajtottak végre Kolumbia fővárosában.

A pápa imádkozik a kegyetlen támadás áldozataiért. A sokk és a gyász pillanataiban a Szentatya lelki közelségéről biztosítja a sebesülteket, a hozzátartozókat és az egész kolumbiai társadalmat. Elítéli a vak erőszakot, amely súlyosan sérti a teremtő Istent. Imádkozik azért, hogy tovább építsék a harmóniát és a békét a latin-amerikai országban és az egész világon. Távirata végén Ferenc pápa Isten áldásáért fohászkodik az áldozatok, a családok és egész Kolumbia számára.

*

Az ELN baloldali gerillaszervezet tagja volt a bogotai robbantásos merénylet elkövetője – közölték a hatóságok péntekre virradóra. Legfrissebb információk szerint huszonegyen meghaltak, s hatvannyolcan megsebesültek a Santander tábornokról elnevezett rendőrakadémia parkolójában, ahol a robbanás történt. A halálos áldozatok között van az elkövető is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00