Ferenc pápa felhívást intézett a világhoz a menekültek érdekében

Ferenc pápa – 2014. június 18., szerda | 15:21

A pápa a szerdai általános kihallgatás végén felhívással fordult a világhoz, amelyben rámutatott, hogy növekszik a menekültek száma, és ezekben a napokban is ezreknek kellett elhagyni otthonukat. A Vatikáni Rádió tájékoztat.


A különböző vallású, számos országból menekülő családok milliói drámai történeteket élnek meg, és olyan sebeket viselnek, amelyeket nehezen lehet orvosolni. Álljunk közel hozzájuk, osztozzunk a jövőtől való félelmükben és bizonytalanságaikban, konkrétan könnyítve szenvedéseiken. Az Úr támogassa azokat a személyeket és intézményeket, amelyek nagylelkűen tevékenykednek azért, hogy befogadják, méltóságot és reményt nyújtsanak a menekülteknek.


Gondoljunk arra, hogy Jézus is menekült volt, el kellett menekülnie Szent Józseffel és Szűz Máriával Egyiptomba, hogy mentse életét. Imádkozzunk Szűz Máriához, aki ismeri a menekültek fájdalmait, hogy álljon e testvéreink mellé. Szűz Mária, menekültek anyja imádkozz érettünk – fohászkodott a pápa a szerdai általános kihallgatás végén a Szent Péter téren.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria