Ferenc pápa a földrengés sújtotta olasz térségben született gyermekeket keresztelt

Ferenc pápa – 2017. január 16., hétfő | 14:31

Ferenc pápa január 14-én a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában megkeresztelt tizenhárom kisgyermeket, akik a földrengés sújtotta olasz térségben születtek az augusztus 24-i természeti katasztrófa után.

Ferenc pápa tavaly október 4-én felkereste Amatrice városát, melyet a legsúlyosabban érintett a földrengés. Ekkor találkozott ott egy kismamával, aki arra kérte, hogy keresztelje majd meg gyermekét. Miután több hasonló kérés is érkezett az egyházmegye főpásztorához, Domenico Pompili, Rieti püspöke hivatalosan megkérte Ferenc pápát arra, hogy keresztelje meg a közelmúltban a térségben született kisgyerekeket. Amint a püspök fogalmazott: ez a gesztus nagy vigasz elsősorban az érintett családoknak, de egyúttal az egész térségnek lelki megerősítést ad.

Az újjáépítés alatt álló közép-olaszországi térségben élőknek újabb kihívással kell szembenézniük, hiszen az elmúlt napokban vastag hóréteg borította el a területet.

A szertartás a nyilvánosság teljes kizárásával zajlott, csak a közvetlen családtagok vettek részt rajta. A tizenhárom kisgyermek közül a legkisebb mindössze ötnapos volt a kereszteléskor.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria