Ferenc pápa megáldotta a Forma–E elektromos autóját

2018. április 12. csütörtök 13:00

A pápa megáldotta a Forma–E elektromos autóját április 11-én a vatikáni Szent Márta-ház előtti téren. A Forma–1-hez hasonlóan több állomásból álló Forma–E versenysorozaton elektromos hajtású autók vesznek részt.

Április 14-én, szombaton rendezik meg Rómában a Forma–E verseny olaszországi fordulóját. Ez a 2017/18-as bajnokság hetedik állomása. Pályáját Róma EUR városnegyedének utcáin alakították ki.

A Forma–E szabályait a Nemzetközi Automobil Szövetség (Federation Internationale de l’Automobile – FIA) határozta meg. A bajnokság célja, hogy világszinten mérhessék össze az elektromos autók tudását. A sorozatot 2012-ben alapították, de az első szezon csak 2014-ben indult.

A verseny futamait nagyvárosokban rendezik, az elektromos autók pilótái eddig Londonban, Pekingben, Los Angelesben, Rio de Janeiróban, Rómában és Berlinben mérkőzhettek meg. A nagydíjak egyetlen nap alatt zajlanak, napközben tartják az időmérőt, este pedig a versenyt, amelyen minden csapatnak legalább kétszer ki kell állnia a boxutcába. A boxkiállások során a pilóták nemcsak kereket, hanem autót is váltanak, a cserekocsi eléréséhez pedig 100 méteres sprintet kell teljesíteniük.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat