Ferenc pápa megáldotta a Forma–E elektromos autóját

2018. április 12. csütörtök 13:00

A pápa megáldotta a Forma–E elektromos autóját április 11-én a vatikáni Szent Márta-ház előtti téren. A Forma–1-hez hasonlóan több állomásból álló Forma–E versenysorozaton elektromos hajtású autók vesznek részt.

Április 14-én, szombaton rendezik meg Rómában a Forma–E verseny olaszországi fordulóját. Ez a 2017/18-as bajnokság hetedik állomása. Pályáját Róma EUR városnegyedének utcáin alakították ki.

A Forma–E szabályait a Nemzetközi Automobil Szövetség (Federation Internationale de l’Automobile – FIA) határozta meg. A bajnokság célja, hogy világszinten mérhessék össze az elektromos autók tudását. A sorozatot 2012-ben alapították, de az első szezon csak 2014-ben indult.

A verseny futamait nagyvárosokban rendezik, az elektromos autók pilótái eddig Londonban, Pekingben, Los Angelesben, Rio de Janeiróban, Rómában és Berlinben mérkőzhettek meg. A nagydíjak egyetlen nap alatt zajlanak, napközben tartják az időmérőt, este pedig a versenyt, amelyen minden csapatnak legalább kétszer ki kell állnia a boxutcába. A boxkiállások során a pilóták nemcsak kereket, hanem autót is váltanak, a cserekocsi eléréséhez pedig 100 méteres sprintet kell teljesíteniük.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat