Ferenc pápa üzenetet küldött az angliai életvédő napra

2017. június 17. szombat 12:01

A Szűzanya oltalmába ajánlja az életvédelem ügyét Ferenc pápa abban az üzenetben, amelyet Anglia, Wales és Skócia lakosságának küldött a június 18-i „Day for Life” elnevezésű életvédő nap alkalmából. A rendezvényt az angliai és walesi katolikus püspöki konferencia szervezi.

Az üzenetet a Nagy-Britanniai apostoli nuncius, Edward Adams érsek közvetítette az életvédő napért felelős püspöknek, John Sherringtonnak. A szentatya imáiról biztosította a résztvevőket és a szervezőket, továbbá apostoli áldását küldte.

Ferenc pápa üzenetében kifejezte kívánságát, hogy mindazok, akik hisznek a Fiúban, továbbra is tanúságot tehessenek az életről, és minden jóakaratú emberrel együtt hozzájáruljanak az igazság és a szeretet kultúrájához.

Októberben lesz ötven éve, hogy Angliában, Skóciában és Walesben életbe lépett az abortusztörvény. Az idei életvédő nap alkalmat nyújt arra, hogy emlékezzünk a meg nem született életekre, és imádkozzunk értük, illetve, hogy gyakorlati és érzelmi támogatással szolgáljunk a nem várt terhesség miatt aggódó nőknek és férfiaknak – írták közleményükben az angol katolikus püspökök.

Az életvédő nap szeretné felhívni a figyelmet az emberi élet értelmére és értékére annak minden szakaszában és állapotában, a fogantatástól a természetes halálig. A szervezők arra hívják azokat, akiknek abortuszuk volt, hogy olvassák el Ferenc pápa Misericordia et misera kezdetű apostoli levelét, melyben az áll: „Nincs olyan bűn, amit Isten irgalmassága ne tudna elérni és kitörölni, ha egy bűnbánó szívre talál, amelyik ki akar kiengesztelődni az Atyával”.

Az életvédő nap alkalmából gyűjtést is rendeznek, melynek bevételével az Anscombe Bioethics Centre katolikus bioetikai intézetet, illetve az Egyház egyéb életvédő tevékenységeit támogatják.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Dayforlife.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
dobszay-benedeket-valasztottak-magyarorszagi-ferfi-szerzeteseket-kepviselo-szervezet-elnokeve
Dobszay Benedeket választották a magyarországi férfi szerzeteseket képviselő szervezet elnökévé

A Férfi Szerzetes-elöljárók Konferenciájának (FSzK) rendes tagjai 2018. március 20-án új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Érden, az FSzK kétnapos ülésének első délutánján.

2018. március 20. kedd
ferenc-papa-fiataloknak-kiprovokaljatok-hogy-kilepjunk-mindig-is-igy-volt-logikajabol
Ferenc pápa a fiataloknak: kiprovokáljátok, hogy kilépjünk a „mindig is így volt” logikájából

Március 19-én délelőtt a Szentatya jelenlétében megkezdődött a következő püspöki szinódust előkészítő, egyhetes preszinodális összejövetel plenáris ülése.

2018. március 20. kedd