Ferences jótékonysági est a kárpátaljai Szent József-óvoda javára

Megszentelt élet – 2019. január 11., péntek | 19:18

A Szent Angéla-iskola kórusa jótékonysági estet rendez a budapesti országúti ferences templomban január 12-én, szombaton. Az esti szentmise keretében adományokat gyűjtenek, amelyekkel a jelenleg felújítás alatt álló nagyszőlősi magyar katolikus óvodát támogatják.

A Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium kórusa októberben járt először Kárpátalján. Látogatásuk alkalmával a nagyszőlősi temetőkápolna ünnepi átadóján, valamint egy vasárnapi szentmisén szolgáltak énekükkel. Hazaérkezésük után a diákokban és tanáraikban is felmerült a gondolat, hogy valamilyen módon itthonról is szeretnék folytatni a Kárpátalján élő ferencesek munkájának támogatását.

Az énekkar Magyar Gergely OFM kérésére a jelenleg átépítés alatt álló Nagyszőlősi Szent József Magyar Nyelvű Óvoda és Bölcsőde új berendezéséhez fog hozzájárulni. A tanév végén a kórus legalább félmillió forint adományt szeretne átnyújtani a ferences misszió számára.

Ennek érdekében három jótékonysági estet hirdettek, amelyek mindegyike szentmiséből és az azt követő rövid fellépésből áll majd. A január eleji karácsonyi témájú estet követően egy nagyböjti alkalom, valamint egy Szűz Mária tiszteletére ajánlott szolgálat szerepel a kórus tervei között. 

A kezdeményezést azonban nem csak ezen alkalmakkor lehet támogatni: a Szent Angéla-iskolában kihelyezett adománygömbökbe dobott pénzzel a diákok is hozzájárulhatnak a célok megvalósulásához; illetve a rendtartomány adományszámlájára történő banki utalással vagy készpénz befizetésével a szülők, magánszemélyek és szervezetek is segíthetik a kárpátaljai óvodát.

A január 12-i, szombati jótékonysági est 18 órakor kezdődik a Margit körúti ferences templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A kárpátaljai ferences misszióról és a támogatás lehetőségeiről ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Ferences Sajtóközpont

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria