Fiatalok imádkoznak együtt a tiszta szerelemért

Hazai – 2014. szeptember 20., szombat | 9:05

Október 8-án ismét fiatalok és kevésbé fiatalok tesznek tanúságot a házasság előtti tisztaság és a házastársi hűség értékéről, valamint imádkoznak a kitartás és az újrakezdés ajándékáért, lelki sebek gyógyulásáért – tájékoztatta szerkesztőségünket Kiss Mónika SSS.

Az október 8-án este 6 órakor kezdődő imaest központi helyszíne idén is a budapesti Örökimádás-templom lesz. Az imaesti keretében tanúságtéteket hallgathatnak meg a fiatalok és szentségimádáson vehetnek részt. A szentmisét Bíró László püspök mutatja be.

Az Országos Lelkipásztori Intézet hat évvel ezelőtt hirdette meg először a Tiszta szerelem. Lehetséges? elnevezésű imaestet, melyre tavaly már 28 helyről jelentkeztek be – a magyarországi helyszínek mellett Ausztriából, a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Délvidékről is.

Az imaestek tapasztalatai, hogy a prédikációk és tanítások által a fiatalok megerősödnek abban, hogy a házasság Isten szeretetének jele a földön, melyben Isten képmása ragyog fel a világban, valamint hogy egy férfi és egy nő szeretete csak a házasságban lehet egészen szabad, teljes, hűséges és gyümölcsöző.

Házaspárok tanúságtételeit meghallgatva lehetőségük van a résztvevőknek dönteni a házasságra való készület nehezebb, de hosszú távon biztosabb útja mellett, válaszolva Isten újjáteremtő szeretetére, melynek megtapasztalását szentségimádás mélyíti el.

A szervezők kérik, hogy ha valaki szeretne imaestet hirdetni a tiszta szerelemért saját plébániáján, közösségében, írjon az imakonferencia@gmail.com címre.

Magyar Kurír