A firenzei kármelita nővérek közel száz éve imádkoznak a kínai szaléziakért

2017. július 17. hétfő 19:00

Az első szalézi vértanú püspök, Versiglia Szent Alajos ideje óta, aki Kínában volt misszionárius a 20. század elején, a sarutlan kármelita nővérek firenzei kolostorukban imádkoznak a kínai tartományban működő szaléziakért.

Zhao Rong Szent Ágoston és 119 kínai vértanútársa ünnepének előestéjén, július 8-án a szalézi rend missziós megbízottja, Guillermo Basanes és az egyetemes tanács két másik tagja ellátogattak a sarutlan kármelita nővérek Szent Teréz-kolostorába, Firenzébe. „Köszönjük a száz éve tartó imádságot és áldozatot a Kínai Szalézi Tartományért!” – ez volt a lényege annak az üzenetnek, amelyet a három szalézi szerzetes a zárda elöljárójának, Maria Chiara főnökasszonynak adott át.

A kármelita nővérek folyamatosan imádkoznak a szalézi szerzetesekért, ami köszönhető a hongkongi szaléziak egyik legutóbbi látogatásának, valamint a levelezésnek, amelyet egy Tajvanon szolgáló idősebb szalézi pap folytat velük. A Maria Ausiliatrice havi magazin pedig, amelyet a Segítő Szűz Mária-bazilikában adnak ki Torinóban, betekintést ad a nővéreknek a Szalézi Család munkájába.

A missziók tanácsosa bemutatta az elöljáró nővérnek a 148. missziós expedíció listáját, és kérte a kármeliták imáit. Jelenleg tizenhét nővér és egy novícia él a Szent Teréz-kolostorban.

* * *

Versiglia Alajos 1873. június 5-én született. Tizenkét évesen, még Don Bosco idejében került a torinói oratóriumba. A szaléziak olyan nagy hatást tettek rá, hogy felvételét kérte a rendbe. 1906-ban Kínába utazott, ő lett a rend helyi missziójának vezetője. Fáradhatatlanul dolgozott, számos árvaházat, iskolát, idősotthont és szemináriumot alapított.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15