A firenzei kármelita nővérek közel száz éve imádkoznak a kínai szaléziakért

2017. július 17. hétfő 19:00

Az első szalézi vértanú püspök, Versiglia Szent Alajos ideje óta, aki Kínában volt misszionárius a 20. század elején, a sarutlan kármelita nővérek firenzei kolostorukban imádkoznak a kínai tartományban működő szaléziakért.

Zhao Rong Szent Ágoston és 119 kínai vértanútársa ünnepének előestéjén, július 8-án a szalézi rend missziós megbízottja, Guillermo Basanes és az egyetemes tanács két másik tagja ellátogattak a sarutlan kármelita nővérek Szent Teréz-kolostorába, Firenzébe. „Köszönjük a száz éve tartó imádságot és áldozatot a Kínai Szalézi Tartományért!” – ez volt a lényege annak az üzenetnek, amelyet a három szalézi szerzetes a zárda elöljárójának, Maria Chiara főnökasszonynak adott át.

A kármelita nővérek folyamatosan imádkoznak a szalézi szerzetesekért, ami köszönhető a hongkongi szaléziak egyik legutóbbi látogatásának, valamint a levelezésnek, amelyet egy Tajvanon szolgáló idősebb szalézi pap folytat velük. A Maria Ausiliatrice havi magazin pedig, amelyet a Segítő Szűz Mária-bazilikában adnak ki Torinóban, betekintést ad a nővéreknek a Szalézi Család munkájába.

A missziók tanácsosa bemutatta az elöljáró nővérnek a 148. missziós expedíció listáját, és kérte a kármeliták imáit. Jelenleg tizenhét nővér és egy novícia él a Szent Teréz-kolostorban.

* * *

Versiglia Alajos 1873. június 5-én született. Tizenkét évesen, még Don Bosco idejében került a torinói oratóriumba. A szaléziak olyan nagy hatást tettek rá, hogy felvételét kérte a rendbe. 1906-ban Kínába utazott, ő lett a rend helyi missziójának vezetője. Fáradhatatlanul dolgozott, számos árvaházat, iskolát, idősotthont és szemináriumot alapított.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
krisztushoz-ragaszkodo-elet-halaadas-seregely-istvan-nyugalmazott-egri-ersek-30-puspok
Krisztushoz ragaszkodó élet – Hálaadás Seregély István nyugalmazott egri érsek püspöki jubileumán

Seregély István nyugalmazott egri érsek püspökké szentelésének harmincadik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be július 25-én az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek, Katona István nyugalmazott egri segédpüspök és számos paptestvér koncelebrálásával.

15:10
erdelyi-zsuzsa-kiallitas-esztergom
Lelki házikincstár – A népi vallásosság tárgyait bemutató kiállítás Esztergomban

Menyasszonyi koszorúval keretezett Szűz Mária-kép; betlehem palóc viseletben; élet és halál kettőse: Janus-arc a rózsafüzéren; fából készült, kézzel faragott, sírban nyugvó Krisztus… A vallásos néphagyomány tárgyi emlékeiből nyílt állandó kiállítás május végén az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. július 25. kedd