Főpásztori látogatás a kaposfüredi Napsugár lakóotthonban

2018. szeptember 19., szerda | 16:59

Szeptember 17-én látogatást tett a Napsugár Integrált Szociális Intézmény kaposfüredi lakóotthonában Varga László megyéspüspök. Látogatása alkalmából, az Ars Sacra Fesztivál keretében kulturális műsort rendeztek az otthon lakóinak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A jelenlévőket Lázár Attiláné intézményvezető köszöntötte, majd a Kultúr Találka együttes adott műsort az általuk megzenésített versekből.

A főpásztort elkísérték az ÉLSZ imacsoport tagjai, akik megajándékozták az otthon lakóit, majd a megyéspüspök osztotta meg gondolatait Jób könyve kapcsán: „Olyan Istenünk van, aki ott van velünk a szenvedésben, aki nem vádol, hanem találkozni akar velünk. Jób felismeri, hogy Isten ott volt vele a gyötrelemben is, s ettől megnyugszik, béke árad a szívébe.

Az Ars Sacra hét mottója: »Tekints az égre és lásd meg!« Nagyon remélem, hogy azok a kulturális események, amelyeken ezen a héten részt vehetünk, mind segítenek bennünket abban, hogy felnézzünk az égre, és meglássuk azt az Istent, aki a szenvedésben is velünk van.”

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat