Főpásztori látogatás a kaposfüredi Napsugár lakóotthonban

2018. szeptember 19. szerda 16:59

Szeptember 17-én látogatást tett a Napsugár Integrált Szociális Intézmény kaposfüredi lakóotthonában Varga László megyéspüspök. Látogatása alkalmából, az Ars Sacra Fesztivál keretében kulturális műsort rendeztek az otthon lakóinak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A jelenlévőket Lázár Attiláné intézményvezető köszöntötte, majd a Kultúr Találka együttes adott műsort az általuk megzenésített versekből.

A főpásztort elkísérték az ÉLSZ imacsoport tagjai, akik megajándékozták az otthon lakóit, majd a megyéspüspök osztotta meg gondolatait Jób könyve kapcsán: „Olyan Istenünk van, aki ott van velünk a szenvedésben, aki nem vádol, hanem találkozni akar velünk. Jób felismeri, hogy Isten ott volt vele a gyötrelemben is, s ettől megnyugszik, béke árad a szívébe.

Az Ars Sacra hét mottója: »Tekints az égre és lásd meg!« Nagyon remélem, hogy azok a kulturális események, amelyeken ezen a héten részt vehetünk, mind segítenek bennünket abban, hogy felnézzünk az égre, és meglássuk azt az Istent, aki a szenvedésben is velünk van.”

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetes-vilaghoz-erdo-peter-ii-vatikani-zsinatot-lezaro-paparol-vi-palrol
Küldetés a világhoz – Erdő Péter a II. vatikáni zsinatot lezáró pápáról, VI. Pálról

Ferenc pápa a fiatalokról szóló szinódus idején, október 14-én szentté avatta elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. Erdő Péter bíboros-prímást arra kértük, hogy ismertesse meg olvasóinkkal a II. vatikáni zsinatot lezáró pápa életét és működését.

2018. október 14. vasárnap
elso-szuletesnapjat-unnepelte-rakoskerti-szent-xxiii-janos-kapolna
Első születésnapját ünnepelte a rákoskerti Szent XXIII. János-kápolna

Névadója ünnepét követően, október 13-án emlékeztek meg a budapest-rákoskerti Szent XXIII. János-kápolna megáldásának első évfordulójáról. Az ünnepi szentmisét Michael August Blume érsek, Magyarország apostoli nunciusa mutatta be.

2018. október 14. vasárnap