Gödöllőn tartották a premontrei közösségek juniálisát

2018. június 20. szerda 12:38

Idén a Gödöllői Premontrei Perjelség szervezte még június 9-én a magyar cirkáriához tartozó premontrei közösségek juniálisát. A találkozónak a gödöllői konvent adott otthont.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az eseményen képviseltette magát a Csornai Premontrei Apátság, a zsámbéki Premontrei Női Kanonokrend, a nagyváradi apátság és természetesen a vendéglátó gödöllői konvent tagjai, akik a találkozó programjait is szervezték.

Összejövetelük nyitányaként a közösségek elöljárói ismertették a náluk folyamatban lévő építkezések, fejlesztések állását, rövid beszámolókkal és képekkel illusztrálva a munkálatokat, továbbá részletes betekintést nyújtottak a Premontrei900 programsorozattal kapcsolatos tervekbe.

Az előadások után a találkozó agapéval egybekötött informális része következett, melynek keretében a rendtársak oldott és jó hangulatú beszélgetéseket folytattak.

„A juniális valóban olyan alkalomnak számít, amikor egy nap össze tudunk gyűlni kötetlenebb program keretében, hiszen az ország különböző tájékain végezzük szolgálatunkat, és mindig erősebbé tudjuk kovácsolni a magyar premontreiek közötti kapcsolatot” – olvasható a Csornai Premontrei Apátság Facebook-oldalán.

Forrás és fotó: Szerzetesek.hu/Csornai Premontrei Apátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

20:33
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

19:45
Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle