Gödöllőn tartották a premontrei közösségek juniálisát

2018. június 20. szerda 12:38

Idén a Gödöllői Premontrei Perjelség szervezte még június 9-én a magyar cirkáriához tartozó premontrei közösségek juniálisát. A találkozónak a gödöllői konvent adott otthont.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az eseményen képviseltette magát a Csornai Premontrei Apátság, a zsámbéki Premontrei Női Kanonokrend, a nagyváradi apátság és természetesen a vendéglátó gödöllői konvent tagjai, akik a találkozó programjait is szervezték.

Összejövetelük nyitányaként a közösségek elöljárói ismertették a náluk folyamatban lévő építkezések, fejlesztések állását, rövid beszámolókkal és képekkel illusztrálva a munkálatokat, továbbá részletes betekintést nyújtottak a Premontrei900 programsorozattal kapcsolatos tervekbe.

Az előadások után a találkozó agapéval egybekötött informális része következett, melynek keretében a rendtársak oldott és jó hangulatú beszélgetéseket folytattak.

„A juniális valóban olyan alkalomnak számít, amikor egy nap össze tudunk gyűlni kötetlenebb program keretében, hiszen az ország különböző tájékain végezzük szolgálatunkat, és mindig erősebbé tudjuk kovácsolni a magyar premontreiek közötti kapcsolatot” – olvasható a Csornai Premontrei Apátság Facebook-oldalán.

Forrás és fotó: Szerzetesek.hu/Csornai Premontrei Apátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
karmelhegyi-boldogasszony-bucsut-unnepeltek-marosszentgyorgyi-karmelita-kolostorban
Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi kármelita kolostorban

Székely János szombathelyi megyéspüspök főcelebrálásával ünnepi szabadtéri szentmisére hívták a híveket, a családokat a kármelita nővérek a marosszentgyörgyi Kis Szent Teréz-kolostorba július 16-án.

2018. július 19. csütörtök
elismertek-nagy-hazaspar-munkajat
Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony tevékenységükért.

10:05