Görögkatolikus diakónust szenteltek Kispesten

Hazai – 2017. november 20., hétfő | 15:34

November 11-én szentelte diakónussá Tatai Zoltán alszerpapot Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita Budapesten, a XIX. kerületi Aranyszájú Szent János görögkatolikus templomban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Tatai Zoltán Nyíregyházán született 1987. március 12-én. Jelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban lát el szolgálatot. A metropolita prédikációjában, mely a tartóra tett mécsesről szólt, rámutatott, az Egyházban, de a világban szerepet vállaló embereknek is példát kell mutatniuk. Krisztus tanítását követve kell utat mutatni, úgy ahogy az Egyházban a diakónus szolgálatával igyekszik a rábízottakat Isten felé vezetni.

Az érsek szólt arról is, hogy a titkok mind nyilvánosságra jutnak; ez a gondolat különös jelentést kapott az ünneplő közösség számára. Jaczkó Sándor parókus felidézte, hogy tavaly az egyházközséggel titokban abban bíztak és azért imádkoztak, hogy kis templomukban a közeljövőben diakónusszentelés legyen. Ezt a vágyukat Kocsis Fülöp metropolita sem tudta. Így bizonyosodott be most, hogy a titkok valóban napfényre kerülnek.

Forrás: Karakó Roland/Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Szikszai Renáta

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria