Görögkatolikus papnék lelkigyakorlata Máriapócson

2017. július 10. hétfő 17:10

Kruppa Levente, a budapesti Rózsák terei parókus tartotta a Görögkatolikus Metropólia által papnék számára meghirdetett lelkigyakorlatot július 8. és 10. között.

A Máriapócson szombaton délelőtt kezdődött és hétfőn véget ért együttlét a Szentlélek segítségül hívásával és az Istenszülő közbenjárásának kérésével kezdődött. „…kik Benned remélünk, el ne tévedjünk…” – énekelte a csaknem negyven tisztelendő asszony.

„El ne tévedjünk…”, azaz: test és lélek egyensúlyát igyekezzünk megtalálni. Erre hívta rögtön az első elmélkedésben a papnékat Kruppa Levente. „A tér-idő-mozgás dimenziójában élünk, ezekből halálunkig nem tudunk kilépni. Vagyis korlátolt a létünk” – kezdte elmélkedését. Majd segített végiggondolni, mennyi mindent követel magának a test, s hogy a nap 24 órájából mekkora hányad telik ezek kielégítésével: a táplálkozástól, ruházkodástól elkezdve a tisztálkodáson, tanuláson és munkán át egészen az alvásig. Ez mind olyan idő azonban, ami elenyészik – hangsúlyozta Kruppa Levente.

Csupán pici szelete életünknek, amit a lélekre szánunk, amikor imádkozunk, Szentírást olvasunk, vagy szentségekhez járulunk. A lelkigyakorlat nagyszerű lehetőség annak feltérképezésére, hogyan állunk a test és lélek kapcsolatával – fejtette ki, majd egy elhatározásra is javaslatot tett: mivel jelenlegi döntéseink folytatása lesz az örök élet, itt és most kell „begyakorolunk” magunkat az „örökkévalóság rendjébe”. Konkrétabban: (naponta) vegyünk szép ruhát, hagyjuk otthon vagyonunkat és menjünk el a templomba az Úrhoz. Erre készüljünk, mert ez történik majd velünk utoljára is…

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kisfalusi-m-klaveria-kapta-szent-erzsebet-rozsaja-dijat
Kisfalusi M. Klavéria kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ebben az évben Kisfalusi M. Klavériának adományozta a Szent Erzsébet rózsája-díjat. A kitüntetést Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át november 17-én, Budapesten, a Szent Margit Gimnázium dísztermében megtartott ünnepségen.

2017. november 17. péntek
legyunk-huszezren-fabry-kornel-videoban-is-hiv-kozos-szentsegimadasra
Legyünk húszezren! – Fábry Kornél videóban is hív a közös szentségimádásra

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve különleges szentségimádást hirdettek meg november 25-ére: egy időben, de különböző helyszíneken imádhatjuk a világmindenség királyát.

2017. november 17. péntek