Gyalogosan zarándokoltak Máriapócsra a kisvárdai hívek – KÉPRIPORT

2017. augusztus 9. szerda 18:20

Közel ötven fő indult útnak június 29-én délután Kisvárdáról, hogy egész éjszakán át tartó gyaloglással másnap hajnalra elérjék Máriapócsot. A gyalogos zarándokokat Markovics Balázs káplán kísérte.

 

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A csoportot Kisvárdán Linzenbold József plébános indította útnak, aki az első húsz kilométert együtt tette meg híveivel.

A zarándokok első megállóhelye Anarcson volt, ahol Monostory Marcell görögkatolikus parókus fogadta őket. A következő pihenőt Nyírkarászon tartották, ezt követően Baktalórántházán álltak meg.

A gyalogosok Ófehértón keresztül másnap hajnali öt órakor érték el Máriapócsot.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

19:58
iden-is-lesz-maria-ut-zarandoklat-szent-istvan-unnepen
Idén is lesz Mária Út zarándoklat Szent István ünnepén

Erdő Péter bíboros, prímás megbízásából a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió idén is gyalogos zarándoklatot és felvezető műsort szervez az augusztus 20-i Szent István-ünnepre. Erre készülve tartottak sajtótájékoztatót július 18-án, szerdán délelőtt a budapesti Szent István-bazilika előtti téren.

17:25