Erdélyben is az Ukrajnában élők megsegítésére gyűjtenek vasárnap

Külhoni – 2016. április 21., csütörtök | 10:40

Ferenc pápa felhívására április 24-én, vasárnap világszerte az ukrajnai rászorulók javára gyűjtenek a katolikus templomokban. Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Főegyházmegye főpásztora a gyűjtés kapcsán körlevelet adott ki, amelyet az alábbiakban közlünk.

Köztudott, hogy Ferenc Szentatya április 3-án a déli imádság (Regina Caeli) elimádkozása után jelentette be felhívását egy általános gyűjtésre, melyet vallási hovatartozástól függetlenül az Ukrajnában élő emberek megsegítésére kezdeményezett. A Szentatya ezzel kapcsolatban azt mondta: „azok drámájára gondolok, akik az Ukrajnában folyó erőszak következményei miatt szenvednek: azokra, akik az ellenségeskedés által feldúlt földeken maradnak – az ellenségeskedés már ezrek halálához vezetett –, és mindazokra, akik – több mint egymillióan – a tartósan súlyos helyzet miatt arra kényszerültek, hogy elhagyják szülőföldjüket. Az érintettek elsősorban idősek és gyermekek… E célból külön gyűjtést tartunk április 24-én, vasárnap Európa minden katolikus templomában. Kérem a hívek nagylelkű adományait ehhez a kezdeményezéshez.”

Tisztelettel kérjük valamennyi Tisztelendő Testvérünket, hogy április 24-én szervezzék meg egyházközségeikben a gyűjtést e nemes célra, és a főesperességeken keresztül juttassák el hivatalunkba ugyanúgy, mint a péterfillérekkel vagy más gyűjtésekből származó összegekkel tesznek. Az összegyűlt adományokat a nunciatúrán keresztül juttatjuk el az Apostoli Szentszékhez, ahonnan továbbítják a rászorulóknak.

Segítőkészségüket előre is köszönjük, áldozatvállalásukra Isten bőséges áldását kérjük.

Gyulafehérvár, 2016. április 7.

Jakubinyi György érsek


Forrás és fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria