Hagyományteremtő adventi szavalóversenyt tartottak Szegeden

2018. december 7. péntek 12:25

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója hagyományteremtő céllal szervezett adventi szavalóversenyt valamennyi katolikus egyházi fenntartású gyermekvédelmi intézmény számára december 2-án.

Az ország minden részéről érkeztek 14 és 21 év közötti, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek. A Hajdúdorogi Főegyházmegye Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent Lukács Gyermekvédelmi Központja, a Miskolci Egyházmegye Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézménye és a Váci Egyházmegye Otthon Szociális Szolgáltatója által gondozott gyermekek is meghívást kaptak Szegedre, ahol többek között szavaltak bajai, debreceni és nyíregyházi fiatalok is.

Szabóné Szívós Ildikó intézményvezető elmondta: a fellépők versekkel – legtöbben az Innen és túl kötetből választottak –, szentírási részletekkel és prózákkal készültek, három korosztályban több mint negyvenen álltak színpadra. A bajai speciális lakásotthon fiataljai például két verset zenésítettek meg és adtak elő.

A fő szempont a megélt hit átadása volt, a zsűritagok – Gránicz László görögkatolikus pap; Jyothy Jampana, az Isteni Üdvözítő Nővérei rendből, a szegedi Szent Imre-kollégium lelkivezetője és Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója – elsősorban ezt díjazták. Advent első vasárnapján a készülődést is megélhették a gyerekek: a megnyitón az első gyertyát is meggyújtották az adventi koszorún, és a nap szeretetvendégséggel zárult.

Forrás és fotó: Délmagyar.hu; Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
esztergomi-papnovendekek-kulonleges-ajandekkal-segitenek-varakozasban
Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.

2018. december 13. csütörtök
buda-sziveben-emeltek-szobrot-boldog-brenner-janos-vertanunak
Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János vértanúnak

A Szombathelyi Egyházmegye és a Brenner János Emlékhely Alapítvány szervezésében december 13-án Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta Boldog Brenner János vértanú szobrát Budapesten, a Szentimrevárosban.

2018. december 13. csütörtök