Harmadszor rendezték meg a pécsi egyházmegyei papok és papnövendékek szüleinek találkozóját

Hazai – 2016. április 29., péntek | 15:59

Április 27-én harmadik alkalommal rendezték meg a Pécsi Egyházmegye papszülői találkozóját, amelyre negyvenhatan érkeztek az ország különböző részeiből.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Udvardy György a pécsi püspökségen fogadta a vendégeket. Köszöntőjében kiemelte, hogy a papi küldetés vállalása már a családban kezdődik, hiszen a szülők az elfogadással, elengedéssel és támogató szeretetükkel segítik fiukat a szolgálatban. Ezért háláját és köszönetét fejezte ki.

A zsolozsma imádkozása és a közösen elfogyasztott ebéd után az édesanyák, édesapák autóbuszra szálltak, és Pavlekovics Ferenc pasztorális helynök, valamint Kajtár Edvárd, a Központi Papnevelő Intézet spirituálisa kíséretében a közelmúltban felújított ősi Mária-kegyhelyre, Máriagyűdre zarándokoltak. A zarándoklatot a szülők gyermekeik, a pap és kispap fiak szolgálati hűségéért, erejéért, kitartásáért ajánlották fel.

A búcsújáróhelyen Rosner Zsolt, a kegytemplom plébánosa fogadta a csaknem ötvenfős csoportot. A templomban Kajtár Edvárd vezetésével közösen rózsafüzért imádkoztak.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria