Három új könyvet mutat be a Vigilia

2018. november 8. csütörtök, 15:20

Három közelmúltban megjelent könyv bemutatójára hívja az érdeklődőket a Vigilia folyóirat szerkesztősége november 26-án, hétfőn délután 16.30-ra a budapesti Piarista Gimnáziumba.

Elsőként Nobilis Márió főiskolai adjunktus ismerteti a DOCAT – Mit kell tennünk? című kiadványt, mely napjaink kérdéseire választ adó erkölcstan, Ferenc pápa előszavával.

Ezt követően a YOUCAT Gyónás – Megújulás című könyvet mutatja be Monostori László esperes, főiskolai tanár. A jó gyónást segítő könyvecske újszerű lelkitükörrel szolgál főként a fiatalok számára.

Végezetül Lukács László professzor emeritus, a Vigilia főszerkesztője ismerteti Walter Kasper bíboros Az Amoris laetitia üzenete – Ferenc pápa apostoli buzdításának hiteles kommentárja című művét.

Forrás és fotó: Vigilia Szerkesztőség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda