Határon túli magyar diákok is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” akcióhoz

2017. október 19. csütörtök 18:08

Több határon túli magyar iskola közössége csatlakozott október 18-án az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű nemzetközi akcióhoz.

A Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) nemzetközi segélyszervezet minden évben október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért.

A kezdeményezés 2005-ben indult Venezuelában: gyermekek imádkoztak, és közben néhány asszony úgy érezte, ott van köztük Szűz Mária. Az egyikük felidézte Pietrelcinai Szent Pio atya mondását: „Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!”

* * *

Pozsonyban a Duna utcai magyar tannyelvű alapiskola és gimnázium hittanosai kapcsolódtak be a nemzetközi akcióba. Együtt imádkozták a szentolvasó öt tizedét, s Mária-énekeket énekelve köszöntötték Égi Édesanyánkat. A programot Szabó Sára orsolyita nővér és Kováts Valéria tanárnő szervezte meg.

* * *

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum elemistái a tanintézet kápolnájában, míg a felső tagozatosok és gimnazisták a székesegyházban imádkoztak az egységért és a békéért október 18-án.

Forrás és fotó: Molnár Tamás, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztora; Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
keletrol-jon-lux-nyugatrol-luxus-kiss-rigo-laszlo-magyar-puspokok-ad-limina-latogatasarol
Keletről jön a lux, nyugatról a luxus – Kiss-Rigó László a magyar püspökök ad limina látogatásáról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vesznek részt Rómában. A küldöttség tagjaként Rómában tartózkodó Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a Vatikáni Rádió magyar adásában beszélt eddigi tapasztalatairól, élményeiről.

14:28
ferenc-papa-misen-belepunk-golgota-esemenyeibe-es-nem-szinieloadasra-megyunk
Ferenc pápa: A misén belépünk a Golgota eseményeibe, és nem színielőadásra megyünk!

A Szentatya november 22-én folytatta katekéziseit a szentmiséről. A mise emlékezet jellegéről elmélkedett, a szentmise ugyanis Krisztus húsvéti misztériumának emlékezete.

2017. november 22. szerda