Hét kérdés Ferenc pápáról – A Magyar Kurír adventi nyereményjátéka

2018. december 14. péntek, 19:56

Játékra hívjuk Olvasóinkat! A kérdéseinkre helyes választ adók között Wim Wenders „Ferenc pápa – Egy hiteles ember” című filmjét, valamint az Új Ember Kiadványok sorozatban a pápa katekéziseiből megjelent „Őrzők vagyunk – Szerdai katekézisek 2013–2014” című könyv egy-egy példányát sorsoljuk ki.

Wim Wenders német rendező 2018-ban elkészült, Pope Francis – A Man of his Word című portréfilmjének magyar változatát a VII. Keresztény Film- és Könyvnapok keretében mutatták be Budapesten. A Ferenc pápa – Egy hiteles ember című DVD-t a Bontonfilm Magyarország forgalmazza.

A dokumentumfilmről nem készült magyar nyelvű trailer, így a mozgóképes alkotás eredeti ajánlójával szeretnénk felkelteni Olvasóink érdeklődését nyereményjátékunk és a pápáról szóló film iránt.

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában jelent meg az Őrzők vagyunk – Szerdai katekézisek 2013–2014 című kötet: Tőzsér Endre piarista szerzetes fordításában magyar nyelven olvashatjuk Ferenc pápának a hitvallásról, az Egyház misztériumáról, a szentségekről, illetve a Szentlélek hét ajándékáról szóló elmélkedéseit.

 

E kötetünk és a Wim Wenders-film DVD-kiadásának egy-egy példánya lehet az Öné, ha helyesen válaszol a következő kérdésekre:

1. Melyik szentről beszélt első homíliájában, péteri szolgálatának megkezdésekor a vatikáni Szent Péter téren bemutatott első szentmiséjén Ferenc pápa?

2. Hova vezetett Szentatyánk első külföldi apostoli útja?

3. Az irgalmasság rendkívüli szentévében mikor és hol nyitotta meg a pápa először az irgalmasság szent kapuját?

4. Hol ebédel a Szentatya, amikor Rómában tartózkodik?

5. Nevezzenek meg olyan szent(ek)et, aki(ke)t boldoggá s később szentté is Ferenc pápa avatott!

6. Milyen Mária-ünnepet vezetett be Ferenc pápa?

7. Mikor és hova vezet a Szentatya legközelebbi külföldi apostoli útja?

A válaszokat a jatek@hcbc.hu e-mail-címre várjuk – december 17., hétfő éjfélig.

A helyes válaszokat beküldők közül két nyertest sorsolunk ki, akik átvehetik a könyv- és filmjutalmat. Az eredményről e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd