Küldetésben járunk – Alapítójuk napját ünnepelték a szociális testvérek

Megszentelt élet – 2018. január 9., kedd | 18:10

A Szociális Testvérek Társasága január 6-án, vízkeresztkor ünnepelte alapítója emléknapját, amely Slachta Margit égi születésnapja.

Vízkereszt Slachta Margit testvér egyik legkedvesebb ünnepe volt. Minden évben ezen a napon volt az általa alapított Keresztény Női Tábor évnyitó seregszemléje, amelyen beszámoltak az elmúlt év eredményeiről és meghirdették az új év programját. A Gondviselés úgy határozott, hogy ez a nap legyen Margit testvér égi születésnapja is: 1974. január 6-án lépett át az örökkévalóságba.

A társaság számára ma is nagy ünnep ez a nap. Kültagokkal, barátokkal és családtagokkal együtt adnak hálát az alapítóért, a tőle kapott küldetés, karizma megannyi kincséért és az elmúlt 95 év kegyelmeiért.

Az ünnepi szentmisét Kránitz Mihály atya mutatta be, majd előadásában kiemelte Margit testvér művének aktualitását, az apostoli küldetés fontosságát, különös tekintettel a jelen kihívásaira. Délután minikonferenciát tartottak, amely színes válogatást adott a testvérek sokféle szolgálatából a családterápiától kezdve a teremtésvédelmen át az evangelizációig egy tucatnyi témakörben. A napot ünnepélyes zsolozsma zárta.

* * *

„Isten dicsőségét szolgáljuk, amikor sugározni, tükrözni akarjuk az Ő lényét és mindig tanúságot akarunk tenni arról, hogy »én nem vagyok én, én csak egy olyan üveglap szeretnék lenni, amelyen átlátszik az Úristen«. Egész életünk tükör lehet, melyben az emberek meglátják, hogy az Úristen jó, hogy az Isten-gyermekség kedves.”
                                          (Slachta Margit: A Megszentelő Szeretet küldetésében)

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Társasága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria