Lelkigyakorlaton vettek részt a Pécsi Egyházmegye pedagógusai

Hazai – 2015. október 2., péntek | 10:37

A Mohácsi Katolikus Nevelési Központ négy intézményének munkatársai számára tartott lelkigyakorlatot Udvardy György pécsi megyéspüspök, Sümegi József egyházmegyei tanfelügyelő és Bognár Attila András plébános Mohácson szeptember 25-én és 26-án.

Kilencvenen vettek részt az idei tanév első lelkigyakorlatán Mohácson. A nevelési központ tagintézményei eddig külön szervezték lelki napjaikat, idén először tartották együtt a kétnapos rendezvényt.

Szeptember 25-én, pénteken Sümegi József egyházmegyei tanfelügyelő bevezető előadásában beszélt a pedagógus értékéről és fontosságáról, arról, hogy milyen egy katolikus pedagógus. A tanfelügyelő különböző kérdéseket vetett fel. Mi a pedagógus hivatása? Mitől jó egy pedagógus, mitől jó az iskola? Mitől lesz katolikus az iskola? Mi az egyház elvárása a katolikus pedagógusokkal szemben? A kérdések önvizsgálatra vezették rá a hallgatóságot.

A tanfelügyelő előadása után Udvardy György megyéspüspök az emberi lét kérdéseiről, az egyház emberképéről, valamint a torz és a valós Istenképről elmélkedett. A főpásztor háromszor negyvenöt percben foglalata össze gondolatait a témákról, az egyház emberképéről.

Péntek este közös vacsorával egybekötött beszélgetést tartottak a résztvevőknek. A szombat reggeli közös szentmisét követően a helyi plébános, Bognár Attila András atya beszélt az emberi üdvösségről, üdvözülésről. Délben ünnepi ebéd zárta a lelkigyakorlatot.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria