Huszonnégy óra az Úrért a Pécsi Egyházmegye esperesi kerületeiben

2019. március 25., hétfő | 17:55

Hatodik alkalommal hirdeti meg 2019-ben a „24 óra az Úrért” elnevezésű egész napos szentségimádást az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa. A kezdeményezéshez a Pécsi Egyházmegyében több plébánia is csatlakozik március 29. és 30. között.

A hagyományosan a nagyböjt negyedik vasárnapja előtti pénteken és szombaton tartott 24 órás szentségimádáshoz az egész világon csatlakoznak a hívek. A nyitó szentmisét Ferenc pápa március 29-én 17 órakor mutatja be Rómában, a Szent Péter-bazilikában. Idén János evangéliumának egyik mondata szolgál mottóként: „Én sem ítéllek el” (Jn 8,11). A napon, amelyet az Oltáriszentség előtti ima és a személyes megtérésre való meghívás fémjelez, Jézusra – az ítélkező tömeggel szemben – úgy tekintünk, mint aki végtelen irgalmasságával a kegyelem és az új élet lehetőségét tárja elénk.

*

A Pécsi Egyházmegye esperesi kerületeiben a következő helyszíneken kapcsolódnak be a 24 órás szentségimádásba:

A Pécsi Esperesi Kerület plébániáin március 29-én, pénteken kezdődnek és szombat délig tartanak a szentségimádások (a kezdés pontos időpontjáról a plébániák adnak tájékoztatást).

A pécs-gyárvárosi templomban szombaton 15 órakor várják a híveket – a bűnbánati liturgiával egybekötött befejező szentségimádás során szentgyónásra is lehetőség lesz.

A Mohácsi Esperesi Kerületben március 29-én 19 órától 24 óráig a mohácsi zárdatemplomban tartanak szentségimádást.

A Szekszárdi Esperesi Kerületben Bátaszéken március 30-án 15 órától eucharisztikus keresztutat, 16 órától vezetett és csendes szentségimádást, majd 18 órakor szentmisét tartanak (s szentségimádás alatt gyónási lehetőséget biztosítanak). A szentmisét Pekker Mátyás esperes mutatja be.

A Paksi Esperesi Kerület hívei plébániájukon érdeklődhetnek a szentségimádásról.

A Tamási Esperesi Kerületben március 29-én, pénteken Ozorán 14.30 és 16 óra között; Simontornyán 16.30-tól 19 óráig; Pincehelyen és Tamásiban 17 és 19 óra között, szentmisét követően tartanak vezetett szentségimádást (gyóntatással). Március 30-án, szombaton Tamásiban 8 és 12, Simontornyán 8 és 10, Pálfán 10 és 12 óra között lehet szentségimádáson részt venni.

* * *

Ferenc pápa 2016-ban az irgalmasság szentévét lezáró Misericordiae et misera kezdetű apostoli levelében arra emlékeztetett, hogy „a kiengesztelődés szentségének újból meg kell találnia a központi helyét a keresztények életében”. Ezt a célt szolgálja a „24 óra az Úrért” kezdeményezés, amelynek megszervezésére a jövőben is biztatja az egyházmegyéket.

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az Oltáriszentség jelenlétében végzett imádság különösen fontos szerepet kap. A szentségimádásra való felkészüléshez a Pécsi Egyházmegye pasztorális irodája az innen letölthető dokumentumokat javasolja.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

2019. április 22., hétfő
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

2019. április 22., hétfő
Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle