Indul az Iránytű hivatástisztázó műhely

Megszentelt élet – 2013. szeptember 7., szombat | 12:02

Az Iránytű célja, hogy segítse azokat a 18 és 35 év közötti szabad állapotú fiatalokat, akik hivatásukat keresik.

Az Iránytű hivatástisztázó műhelysorozat hat esztendeje működik a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán – nemcsak a főiskola hallgatói számára. Több magyarországi szerzetesközösség hivatásgondozója úgy látta, együtt többre mennek, ezért elindítottak egy korábban három, ma két féléves kurzust, így segítve a hivatásukat kereső fiatalokat. Az Iránytűt jelenleg három szerzetesnő (domonkos, Jézus Szíve népleány, szociális testvér) és két férfi szerzetes (ferences és jezsuita) vezeti, de egyes alkalmakra vendégek is érkeznek (egyházmegyés papok, más szerzetesek, családosok).

Az Iránytű célja, hogy segítse azokat a 18 és 35 év közötti szabad állapotú fiatalokat, akik hivatásukat keresik. A vezetők nem hozzák meg helyettük a döntést, nem beszélik rá a keresőket valamelyik életállapotra, a fiatalok csupán támpontokat kapnak, „iránytűt a kezükbe”, melyet ők maguk használnak.

Az Iránytű alkalmaira szorgalmi időszakban kéthetente kerül sor, félévente hat alkalommal. A legfontosabb témák: az istenkapcsolat, önismeret, család, szerzetesség, papság, közösség, imádság, megkülönböztetés és a döntés. Az alkalmak végén a résztvevők feladatokat kapnak, melyek segítenek elmélyíteni a hallottakat. Ezek elsősorban az egyéni imádságra próbálnak serkenteni, hisz a hivatást leginkább az Úrral való beszélgetésben lehet tisztázni. Emellett a fiatalok lehetőséget kapnak arra is, hogy a vezetőkkel rendszeresen beszélgethessenek a bennük zajló eseményekről. A műhelysorozatot néhány napos csendes lelkigyakorlat zárja.

Bővebben a jelentkezés mikéntjéről az eseménynaptárban tájékozódhat.

Magyar Kurír