Ferenc pápa látogatása a Lourdes-i Miasszonyunk-kegyhelyen Iquiquében

2018. január 20. szombat 12:00

Január 18-án, apostoli látogatása utolsó chilei szentmiséje után a Szentatya Iquique Lourdes-i Miasszonyunk-kegyhelyének lelkigyakorlatos házában ebédelt kísérete tagjaival.

A szentély a szegény gyermekek számára létrehozott iskola területén található. Az oktatási intézményt a XX. század elején építtette az akkori apostoli helynök, Chile későbbi első bíborosa.

Január 18-án, csütörtökön az intézmény rektora és két pap fogadta Ferenc pápát; bekísérték a templomba, ahol a Szentatya elhelyezett egy virágcsokrot, amelyet három kisgyermek nyújtott át neki korábban. A templomban tíz beteg is jelen volt, továbbá egy, az 1970-es évek rezsimjének áldozatait képviselő személy, aki egy levelet adott át a pápának.

A Szentatya köszöntötte Héctor Marín Rosselt, az iquiquei és pisaguai politikai menekültek, fogvatartottak és eltűntek családtagjait tömörítő szervezet elnökét, akinek a testvérét 1973-ban, 19 évesen tartóztatták le. Levelében tájékoztatta Ferenc pápát a csoport tevékenységéről, amelyet az eltűnt személyek családtagjainak felkeresése érdekében végeznek, a chilei fegyveres erőkkel és a kormánnyal együttműködve. Héctor Marín elismerésének adott hangot, amiért az Egyház erőfeszítéseket tesz az emberi jogok előmozdítása és védelme érdekében.

A Szentatya indulása előtt szeminaristák egy csoportja, valamint a kegyhelyen szolgáló szalézi missziós nővérek és a helyi szervező bizottság tagjai közös fényképet készítettek a pápával. Ferenc pápa, miután köszöntötte a bejáratnál összegyűlt papokat, az iquiquei repülőtérre indult, hogy chilei látogatását követően Peruba utazzon.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
isten-szeretet-ezert-szeretett-lenyek-vagyunk-eloadas-sorozat-belso-varkastely
Isten a szeretet, ezért szeretett lények vagyunk – „A belső várkastély”-ról a D18 kávézóban

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című művéről. A negyedik előadást február 22-én tartotta Baráth Évi orvos. Előadótársa, Béri Renátó kármelita szerzetes betegség miatt nem tudott jelen lenni.

2018. február 23. péntek
tuz-utott-ki-budapest-egyik-legnagyobb-templomaban-felmerul-szandekos-gyujtogatas-gyanuja
Tűz ütött ki Budapest egyik legnagyobb templomában – Felmerül a szándékos gyújtogatás gyanúja

Február 23-án, hajnali három óra után lángra kapott a Budapest Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom kerti tárolója, a lángok később átterjedtek a tetőszerkezetre.

2018. február 23. péntek