Ferenc pápa látogatása a Lourdes-i Miasszonyunk-kegyhelyen Iquiquében

2018. január 20. szombat 12:00

Január 18-án, apostoli látogatása utolsó chilei szentmiséje után a Szentatya Iquique Lourdes-i Miasszonyunk-kegyhelyének lelkigyakorlatos házában ebédelt kísérete tagjaival.

A szentély a szegény gyermekek számára létrehozott iskola területén található. Az oktatási intézményt a XX. század elején építtette az akkori apostoli helynök, Chile későbbi első bíborosa.

Január 18-án, csütörtökön az intézmény rektora és két pap fogadta Ferenc pápát; bekísérték a templomba, ahol a Szentatya elhelyezett egy virágcsokrot, amelyet három kisgyermek nyújtott át neki korábban. A templomban tíz beteg is jelen volt, továbbá egy, az 1970-es évek rezsimjének áldozatait képviselő személy, aki egy levelet adott át a pápának.

A Szentatya köszöntötte Héctor Marín Rosselt, az iquiquei és pisaguai politikai menekültek, fogvatartottak és eltűntek családtagjait tömörítő szervezet elnökét, akinek a testvérét 1973-ban, 19 évesen tartóztatták le. Levelében tájékoztatta Ferenc pápát a csoport tevékenységéről, amelyet az eltűnt személyek családtagjainak felkeresése érdekében végeznek, a chilei fegyveres erőkkel és a kormánnyal együttműködve. Héctor Marín elismerésének adott hangot, amiért az Egyház erőfeszítéseket tesz az emberi jogok előmozdítása és védelme érdekében.

A Szentatya indulása előtt szeminaristák egy csoportja, valamint a kegyhelyen szolgáló szalézi missziós nővérek és a helyi szervező bizottság tagjai közös fényképet készítettek a pápával. Ferenc pápa, miután köszöntötte a bejáratnál összegyűlt papokat, az iquiquei repülőtérre indult, hogy chilei látogatását követően Peruba utazzon.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
az-ember-egyetlen-vigasza-hogy-vegul-az-elo-isten-kezebe-kerul-szaz-eve-szuletett-ingmar-bergman
Az ember egyetlen vigasza, hogy végül az élő Isten kezébe kerül – Száz éve született Ingmar Bergman

Július 14-én emlékezünk meg Ingmar Bergman (1918–2007), az egyetemes filmművészet meghatározó alakjának századik születésnapjáról.

2018. július 14. szombat
a-szornyu-es-az-elkepzelhetetlen-hataran
A szörnyű és az elképzelhetetlen határán – A Karitász orvosmissziója Kárpátalján és a Délvidéken

A Katolikus Karitász orvoscsoportja több száz gyereket vizsgált meg Kárpátalja és a Délvidék magyar falvaiban az elmúlt évben. Vojcek Lászlót, a Budai Irgalmasrendi Kórház főorvosát, a Katolikus Karitász tavaly alapított orvosmissziójának vezetőjét tapasztalatairól kérdeztük.

2018. július 16. hétfő