Ismét keresztényeket gyilkoltak meg Egyiptomban

Kitekintő – 2017. május 26., péntek | 17:28

Legalább huszonhat halálos áldozata van annak a terrortámadásnak, amelyet katonai ruhába öltözött fegyveresek hajtottak végre május 26-án az ország déli részén, Minjában. A merénylet célpontja egy autóbusz volt, amelyen kopt keresztény zarándokok utaztak. Az áldozatok között gyermekek is vannak.

Mintegy húszan megsérültek, néhányuknak súlyos az állapota. A fegyveresek megállították a Szent Sámuel-monostorba tartó zarándokbuszt, fölszálltak és lőni kezdtek, mialatt egyikük filmre vette az öldöklést – mondta el egy szemtanú.

A merénylet kevesebb mint két hónappal a virágvasárnap elkövetett mészárlás után történt, amikor terroristák negyvennyolc kopt keresztény hívőt öltek meg a szentmisén Tantában és Alexandriában. A merényletek miatt Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök korábban országos szükségállapotot rendelt el, és megígérte, hogy minden eszközt bevetnek majd a dzsihadisták elleni harcban.

Antonios Aziz Mina gizehi kopt katolikus püspök a Vatikáni Rádió adásán keresztül felhívást intézett a világ vezetőihez, akik Taorminában tartják csúcstalálkozójukat, hogy állítsák meg a fegyver- és kábítószer-kereskedelmet, továbbá, hogy szigeteljék el azokat az országokat, amelyek támogatják a terroristákat.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: a Vatican Insider Facebook-oldala

Magyar Kurír